Type hier je zoekopdracht

Demo aanvragen

Vraag direct een demo aan bij een van onze solution architects

Meer over onze demo

We komen zo snel mogelijk bij je terug voor een afspraak

Onze Diensten

Alle diensten voor uw SAP implementatie onder één dak

Van de SAP Business One licenties tot support, Planlogic heeft alle belangrijke diensten in huis voor een succesvolle implementatie van SAP Business One en het beheer daarna.

Licenties

Wanneer u voor SAP Business One heeft gekozen, heeft u licenties nodig. In de basis bestaan hiervoor twee mogelijkheden: kopen of als abonnement. Bij kopen wordt u eigenaar van de licenties en betaalt u jaarlijks een vergoeding voor onderhoud. Als u kiest voor SAP Business One als abonnement wordt u geen eigenaar van de licentie maar betaalt u maandelijks een (inclusief) bedrag voor het gebruik. Dit wordt ook wel ‘Software as a Service (SaaS)’ genoemd. De keuze voor koop of abonnement is per situatie verschillend. Planlogic kan u hierin adviseren en verzorgt de afhandeling.

Meer over licenties
SAP Business One

Livegang

Implementatie

Wanneer u over de licenties beschikt, moet SAP voor uw bedrijf worden ingericht. Samen met een adviseur worden de verschillende bedrijfsfuncties waaronder verkoop, productie, planning en logistiek bij uw organisatie besproken en ingericht. Ook wordt de informatie (data) van het oude systeem verhuisd naar SAP en wordt gebruikers geleerd te werken met het nieuwe systeem. Wanneer alles gereed is, breekt het spannende moment aan om ‘live’ te gaan met SAP Business One. Op deze dag zijn wij aanwezig om alles in goede banen te leiden. Daarna neemt onze support afdeling het dagelijks beheer over.

Meer over implementatie

Vraag naar de mogelijkheden

Marcel Blokland

marcel.blokland@planlogic.nl

SAP Business One Demo

Support

Ook na de implementatie staan onze specialisten voor u klaar. Bij het dagelijks gebruik ontstaan altijd vragen van gebruikers. Deze vragen kunnen betrekking hebben op de werking van SAP en/of aanpassingen die gewenst zijn. Voor al deze vragen is onze support desk het eerste aanspreekpunt. Onze support medewerkers zitten klaar om u te helpen zodat u ongestoord uw werk kunt blijven doen. Vragen kunt u eenvoudig stellen door ons te bellen of vragen aan te melden via ons ticketsysteem of e-mail.

Verder ontwikkelt uw bedrijf zich in de loop van de tijd en SAP Business One moet daarin meegroeien. Omgekeerd investeert SAP zelf voortdurend in de verbetering van gebruikerservaring en nieuwe functionaliteit in SAP Business One. Ons SAP adviesteam zorgt ervoor dat u op de hoogte blijft van innovaties en begeleidt u met vragen die betrekking hebben op aanpassing van bestaande inrichting of inzet van nieuwe functies. Net als bij de implementatie komen zij bij u langs om uw wensen te bespreken en door te voeren in SAP Business One.

Support
ERP systeem kiezen

Systeem Beheer

Om SAP goed te laten werken is een infrastructuur (hardware) nodig. Deze kan lokaal staan of bij een daarin gespecialiseerde dienstverlener (hosting/cloud). Onze infrastructuur specialisten adviseren u bij de keuze voor een on premise oplossing of een cloud/hosted oplossing. Wanneer u kiest voor en lokale oplossing kan Planlogic het systeem beheer verzorgen (monitoring, beveiliging, backup, recovery). Wanneer u kiest voor hosted/cloud zorgen wij samen met de dienstverlener dat SAP optimaal kan draaien.