Type hier je zoekopdracht

Demo aanvragen

Vraag direct een demo aan bij een van onze solution architects

Meer over onze demo

We komen zo snel mogelijk bij je terug voor een afspraak

Nieuws

Wat is SAP Hybrid cloud?

Software in de cloud is steeds populairder en gangbaarder. In een in hoog tempo veranderende […]

Alle Nieuws
SAP hybrid cloud

31 mrt 2020

Blogs

Software in de cloud is steeds populairder en gangbaarder. In een in hoog tempo veranderende wereld helpt werken met cloud producten om snel in te kunnen spelen op deze veranderingen. SAP heeft, net als veel andere softwareleveranciers, gekozen voor een “Cloud First Strategy”. Dit betekent dat nieuwe producten en functionaliteit als eerste beschikbaar komen in de Public Cloud omgeving van SAP. Toch is deze Public Cloud omgeving niet voor ieder bedrijf geschikt of wenselijk. Voor bedrijven die niet (volledig) naar de cloud kunnen of willen, biedt SAP de Hybrid Cloud aan.

De SAP Hybrid cloud oplossing

De SAP Hybrid Cloud is een variant waarin verschillende modellen geïntegreerd worden. In praktijk betekent dat een combinatie van de Public Cloud oplossing, de Private cloud en de traditionele SAP on premise oplossing. De SAP Hybrid cloud oplossing is geen standaard oplossing maar “maatwerk”. Per bedrijf moet worden gekeken op welke manier de verschillende varianten kunnen worden ingezet. Deze oplossing vraagt dus om een zorgvuldige inventarisatie welke applicatie waar moet/kan draaien. SAP zorgt er vervolgens voor dat de verschillende varianten naadloos (als ware het één systeem) met elkaar geïntegreerd worden. Hierdoor ontstaat er voor bedrijven een goede balans tussen gebruiksgemak en een veilige wendbare IT omgeving.

Legacy behouden met SAP Hybrid Cloud

Vaak werken bedrijven nog met een aantal, zogeheten, legacy systemen. Dergelijke systemen kunnen niet altijd worden gemigreerd naar een nieuwe omgeving maar moeten soms wel in gebruik blijven. Met SAP Hybrid Cloud biedt SAP de mogelijkheid over te stappen op nieuwe producten van SAP en tegelijk deze legacy systemen te blijven gebruiken. Deze kunnen dan desgewenst op een later tijdstip worden gemigreerd.

SAP Business One in de cloud of on premise

SAP Business One is de ERP oplossing van SAP voor het midden- en kleinbedrijf. Wanneer u reeds werkt met of de aanschaf overweegt van SAP Business One heeft u de keuze voor on premise, cloud of een hybride combinatie. Uw afweging voor het een of het andere hangt samen met uw huidige situatie en doelstellingen. Denk daarbij goed na over wat u nu doet en op een later tijdstip. Zoals met alles zijn er ‘meer wegen die naar Rome leiden’, ieder met hun eigen tijdspad en kostenplaatje. Laat u daarom goed adviseren in het maken van de juiste keuze. Voor Planlogic is dit dagelijkse kost. Graag gaan wij hierover vrijblijvend met u een gesprek aan.


Meer nieuws