Type hier je zoekopdracht

Demo aanvragen

Vraag direct een demo aan bij een van onze solution architects

Meer over onze demo

We komen zo snel mogelijk bij je terug voor een afspraak

Nieuws

Wat is ‘Intelligent Automation’ voor SAP Business One?

Tot voor kort was het bij ERP-tools zoals SAP Business One nog vereist om bepaalde […]

Alle Nieuws
SAP automatic automation

15 dec 2022

Blogs

Tot voor kort was het bij ERP-tools zoals SAP Business One nog vereist om bepaalde gegevens handmatig in het bedrijfssysteem in te voeren. Met de introductie van Intelligent Automation in combinatie met  SAP Business One is het nu mogelijk deze handmatige processen te automatiseren. Maar wat houdt de functie Intelligent Automation precies in? En op welke wijze kun je deze het beste inzetten?

Wat houdt Intelligent Automation in?

Intelligent Automation, ook wel SAP Intelligent Robotic Process Automation (RPA) genoemd, is de eerste generatie van automatiseringsbots (of bot-sjablonen) die door SAP zijn uitgebracht. Deze kant-en-klare bots worden gebruikt om repetitieve bedrijfsprocessen te automatiseren en zijn aanpasbaar aan de bedrijfsbehoeften. Simpel gezegd helpen tools als SAP Process Automation en Intelligent Automation samen met technologieën als Document Information Extraction bij het automatiseren van end-to-end bedrijfsprocessen. Hieronder volgen een aantal voorbeelden van processen die Intelligent Automation kan automatiseren:

 • Uploaden en verwerken van leveranciersfacturen.
 • Aanmaken van verkooporders op basis van ontvangen inkooporders.
 • Downloaden en classificeren van e-mailbijlagen.

Intelligent Automation kan bedrijven zowel tijd als geld besparen door handmatige en repetitieve taken van hun medewerkers over te nemen. Bij bedrijven met een groot personeelsbestand kunnen de kostenbesparingen hierdoor snel oplopen. Bovendien voorkom je de aanwezigheid van fouten die voortkomen uit het handmatig invoeren van gegevens.

Hoe werkt SAP Intelligent Automation?

Aanvullend op SAP Business One is Document Information Extraction te gebruiken om relevante informatie uit ongestructureerde bedrijfsbestanden te halen. Deze servicefunctie is zonder extra kosten beschikbaar en maakt deel uit van de SAP Process Automation-licentie. Hierdoor heb je als gebruiker toegang tot een set vooraf getrainde machine-learningmodellen voor facturen, inkooporders en betalingsadviezen. Daarnaast is het mogelijk om deze dienst via de sjabloonfunctie uit te breiden naar aangepaste bedrijfsdocumenten. Hieronder staan verschillende voorbeelden van de bot-sjablonen die beschikbaar zijn met deze dienst:

 • Zakelijke documenten via e-mail downloaden
 • Bewijs van aflevering uploaden naar facturen en uitgaande leveringen
 • Aanmaken verkooporders vanuit een lokale inkooporder van de klant
 • Uploaden van leveranciersfacturen voor intelligent scannen
 • Stamgegevens verrijken voor het identificeren van zakenpartners

Instellen van Intelligent Automation

Om Intelligente automatisering voor SAP Business One op te zetten, kunt u gebruik maken van het pakket met de beste sjablonen voor diensten als bedrijfsproces-automatisering (BPA) en AI. Het instellen van Intelligent Automation bestaat uit de volgende stappen:

 1. Configureer en coördineer de applicatieontwikkeling
 2. Stel template bots in voor best practices en zet ze in tijdens de applicatieontwikkeling
 3. Stel de Windows generic credentials in

Hulp bij het werken met Intelligent Automation

Het kan lastig zijn om het maximale uit SAP Business One te halen als je geen of weinig ervaring hebt met ERP-software. Wanneer je hulp nodig hebt bij de toepassing van Intelligent Automation of andere functies van SAP Business One, helpt Planlogic je hier graag bij. We hebben meer dan 30 jaar ervaring met SAP en ondersteunen ruim 100 bedrijven in binnen- en buitenland met hun SAP Business One implementatie. We vertellen je graag wat we voor jou kunnen doen om het meeste uit SAP Business One te halen binnen jouw bedrijf. Neem daarom gerust contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 


Meer nieuws