Type hier je zoekopdracht

Demo aanvragen

Vraag direct een demo aan bij een van onze solution architects

Meer over onze demo

We komen zo snel mogelijk bij je terug voor een afspraak

Nieuws

Wat is het SAP Cloud Platform

SAP is vooral bekend als ERP leverancier. Hiermee heeft SAP door de jaren heen een […]

Alle Nieuws
sap cloud platform

5 mrt 2020

Blogs

SAP is vooral bekend als ERP leverancier. Hiermee heeft SAP door de jaren heen een stevig track record opgebouwd. Het SAP van nu is veel meer dat de ERP leverancier van toen en biedt een scala van diensten en toepassingen die bedrijven kunnen inzetten voor ‘digitalisering’. Eén van die toepassingen is het SAP Cloud Platform. Het SAP Cloud Platform is een cloud service van SAP die als dienst wordt aangeboden aan SAP en niet SAP klanten. Het SAP Cloud Platform heeft als doel bedrijven intelligent te maken en te verbinden. Omdat sprake is van een cloud dienst zorgt SAP voor het beheer en onderhoud van het platform en de daarbij behorende beschikbaarheid en upgrades. Dit heeft als voordeel dat alle data en software veilig staan en beschikbaarheid gegarandeerd wordt.

Wat biedt het SAP cloud platform?

Het SAP Cloud Platform is erop gericht bedrijven slim te maken en onderling te verbinden, SAP noemt dit zelf “the intelligent & connected enterprise”. Om dit te realiseren biedt het SAP Cloud Platform een uitgebreide service calatogus aan. Deze catalogus bevat een reeks van diensten en toepassingen waaronder opslag capaciteit, back up/ restore, tools voor app development, kunstmatige intelligentie, analytics en connectie naar ‘dingen’ (the Internet of Things) en block chains.

sap cloud platform

Om het SAP Cloud Platform publiek toegankelijk te maken, is SAP voor haar SAP Cloud Platform uitgegaan van open standaarden. Hiermee kunnen ook partijen van zowel binnen als buiten het SAP ecosysteem makkelijk gebruik maken van het SAP Cloud Platform.

Verbinden met het SAP Cloud Platform

Als gezegd dient het SAP Cloud Platform bedrijven slimmer te maken en te verbinden. Slimmer maken kan via tools zoals kunstmatige intelligentie en voorspellend analyseren. Het verbinden heeft betrekking op verbinding met back office applicaties, software van derden en/of dingen, bijvoorbeeld sensoren of RFID tags.  Hier komt de kracht van SAP naar voren. SAP biedt naast ERP software om bedrijfsprocessen te ondersteunen ook het platform om voor digitalisering en verbinding.  Door beide smaken aan te bieden is SAP een van de weinige leveranciers met een full service platform.

Het SAP Cloud Platform en Industrie 4.0

Vooral voor productiebedrijven is deze combinatie van ERP software met een platform voor digitalisering en verbinding erg interessant. Productiebedrijven die industrie 4.0 adopteren zullen als eerste een ERP systeem als basis willen neerzetten voor hun operatie. Op dat fundament kan vervolgens verder worden gebouwd aan de digitale marsroute naar een slimme fabriek.  Planlogic begeleidt productie bedrijven bij de gedachtevorming over een slimme fabriek. Met SAP Business One wordt vervolgens de basis gelegd voor de reis daar naartoe. Daarbij wordt het SAP Cloud Platform gebruikt ingezet voor verbinding, digitaliseren en slim maken.


Meer nieuws