Type hier je zoekopdracht

Demo aanvragen

Vraag direct een demo aan bij een van onze solution architects

Meer over onze demo

We komen zo snel mogelijk bij je terug voor een afspraak

Nieuws

Wat is de beste ERP software voor groeiende bedrijven? 

Als uw bedrijf jaarlijks  stevig groeit, kan het lastig zijn om hier een geschikt ERP […]

Alle Nieuws
erp-snelgroeiende-bedrijven

1 feb 2022

Blogs

Als uw bedrijf jaarlijks  stevig groeit, kan het lastig zijn om hier een geschikt ERP systeem bij te kiezen. Waar het systeem op dit moment misschien voldoet aan alle eisen van de organisatie, kan dat over een (paar) jaar zomaar alweer anders zijn. Maar hoe kiest u dan voor goede ERP software, wanneer uw bedrijf groeit? In dit blog leest u waar u op moet letten wanneer u een ERP systeem kiest voor een bedrijf dat een flinke groei heeft of verwacht.

Welke eisen moet u stellen aan een ERP systeem voor een (snel)groeiend bedrijf?

Met een ERP (Enterprise Resource Planning) systeem kunt u op een effectieve manier beschikbare middelen inzetten om bedrijfsprocessen zo soepel en efficiënt mogelijk te laten verlopen. Goede ERP software plant, beheerst en bewaakt de processen op een dusdanige manier en vermindert de ‘kinken in de operationele kabel’. Er zijn echter veel verschillende ERP systemen met allemaal hun eigen functies en mogelijkheden. Welke eisen moet u in een (snel)groeiend bedrijf nu stellen aan ERP software? Het belangrijkste is dat ERP software makkelijk mee kan groeien met uw organisatie. Oftewel: het ERP systeem moet schaalbaar zijn. Schaalbaar op drie belangrijke factoren: de mogelijke functies, het aantal gebruikers en de beschikbare opslagcapaciteit.

Meer (of andere) functies nodig

Bij bedrijven die groeien ontstaan vaak nieuwe behoeftes in het ERP systeem bijvoorbeeld op het gebied van productie, logistiek of relatiebeheer. De ERP software die tot dat moment alle processen soepel afdekt, kan hier in de komende jaren steeds meer moeite mee krijgen. Een ERP systeem moet daarin wel kunnen voorzien en mee kunnen groeien wat betreft de gevraagde modules en functionaliteit.  

Meer gebruikers van het ERP systeem

ERP systemen zijn in de meeste gevallen ingericht op het aantal (actieve) gebruikers ervan. Omdat niet alle medewerkers alles moeten kunnen in het ERP systeem, zijn er vaak ook verschillende soorten gebruikerslicenties binnen een ERP systeem. Bij een groeiend bedrijf moeten licenties eenvoudig kunnen worden uitgebreid in aantal en soort. Kies daarom voor een ERP systeem dat qua gebruikerslicenties mee kan groeien. 

Groeiende hoeveelheid opslagcapaciteit 

Wanneer er meer en intensiever gebruik gemaakt wordt van de ERP software, betekent dit ook dat er meer opslagruimte nodig is. Niet alle ERP systemen zijn geschikt voor grotere hoeveelheden gebruikers en/of data. De onderliggende infrastructuur en database zijn daar simpelweg niet op berekend. Bovendien is bij veel ERP systemen, met name ERP cloud systemen, opslagcapaciteit een factor die naast licenties en modules bepalend is voor de prijs. Bij de keuze van het juiste ERP systeem moet naast functionaliteit, gebruikers(soorten/aantallen) ook rekening worden gehouden met de aanwezige opslagcapaciteit. 

Hoe kiest u nu het juiste ERP systeem voor uw bedrijf?

Bij een groeiende bedrijf is het zaak om te anticiperen bij de keuze van een ERP systeem. Dit is echter vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Het is lastig te voorspellen in welke groeicurve uw bedrijf zit of gaat komen. Van belang is daar vooraf wel rekening mee te houden en een ERP systeem te kiezen dat mee kan groeien. Zo voorkomt u onaangename verrassingen.

 

SAP Business One is een ERP systeem dat geschikt is voor starters en mee kan groeien naar meer dan 100 gebruikers. SAP Business One biedt alle relevante bedrijfsfuncties en een platform dat schaalbaar is. Planlogic heeft veel ervaring met het implementeren van SAP Business One bij MKB bedrijven. In een eerste gesprek kunnen we met u inventariseren hoe SAP u kan helpen uw basis op orde te brengen en innovatie een impuls te geven. Neem gerust contact met ons op als u daarover een keer vrijblijvend met ons wil spreken.

 

 

 


Meer nieuws