Type hier je zoekopdracht

Demo aanvragen

Vraag direct een demo aan bij een van onze solution architects

Meer over onze demo

We komen zo snel mogelijk bij je terug voor een afspraak

Nieuws

Wat er aan bod moet komen in een ERP advies gesprek

Het besluit voor een nieuw ERP systeem kan verschillende redenen hebben. Zo kan een bedrijf […]

Alle Nieuws

9 jul 2020

Blogs

Het besluit voor een nieuw ERP systeem kan verschillende redenen hebben. Zo kan een bedrijf door groei behoeftes krijgen die niet met het huidige ERP systeem kunnen worden ingevuld. Ook kan het zijn dat het in gebruik zijnde ERP systeem verouderd is en vervangen dient te worden. De keuze voor het ene of ander pakket is voor de meeste organisaties een grote stap. Het pad daar naartoe, het selectieproces, moet daarom zorgvuldig worden doorlopen. Sommige bedrijven doen dat zelfstandig en anderen huren extern een deskundige in. Veel voorkomende stappen in een selectie proces zijn: het opstellen van een programma van eisen, een marktoriëntatie (informatie en gesprekken), de presentatiefase met demonstraties en tot slot de offerte. Planlogic wordt veelvuldig benaderd tijdens de marktoriëntatie. Speciaal daarvoor hebben wij daarom het ‘ERP advies gesprek’ bedacht.

Wat zit minimaal in het ERP advies gesprek

In een ERP advies gesprek bespreken we verschillende onderwerpen die u verder helpen in uw selectieproces. De onderwerpen in het ERP advies gesprek zijn gekozen op basis van de meest met ons besproken onderwerpen tijdens deze oriëntatiefase. Dit zijn vragen van u en vragen van ons. In de regel komen bij een ERP advies gesprek de volgende onderwerpen aan bod:

  • operatie & organisatie: hoe ziet uw (primaire) proces eruit, welke afdelingen zijn betrokken, hoe stuurt u de operatie aan?
  • de huidige situatie: welk ERP systeem gebruikt u, waarom wilt u dit vervangen?
  • de gewenste situatie: waaraan moet het nieuwe pakket voldoen, het voorkeursmodel (on premise of cloud), ICT ambities op lange termijn;
  • over SAP Business One: informatie over het pakket, een SAP project en de kosten daarvan
  • het selectieproces: uw selectieproces gespiegeld aan onze ervaring met ERP selecties.

Vooraf stemmen we de agenda telefonisch met u af.

Meer vrijblijvend ERP advies gesprek?

Het ERP advies gesprek gaat concreet in op een aantal onderwerpen. Uiteraard kunt u ook met ons contact opnemen voor een eerste kennismaking met algemene en/of praktische vragen om pas later een ERP advies gesprek te plannen. In alle gevallen staan wij u graag te woord. Wanneer u demonstratie wenst van SAP Business One kunt u deze online aanvragen. Voor een korte impressie van SAP Business One verwijzen wij u naar onze video ‘SAP Business One in 60 seconden’.

Neem contact op via onderstaand formulier voor een ERP advies gesprek

[contact-form-7 id=”470″ title=”Contactformulier 1″]


Meer nieuws