Type hier je zoekopdracht

Demo aanvragen

Vraag direct een demo aan bij een van onze solution architects

Meer over onze demo

We komen zo snel mogelijk bij je terug voor een afspraak

Nieuws

Verbeteren en veranderen met een ERP-systeem

Ondernemers zijn continu bezig met het zoeken naar en verbeteren van hun manier van werken. […]

Alle Nieuws
innoveren met een ERP-systeem

14 jun 2022

Blogs

Nieuws

Ondernemers zijn continu bezig met het zoeken naar en verbeteren van hun manier van werken. Dat kan bijvoorbeeld zijn efficiënter gaan werken, duurzaam ondernemen of 100% circulaire producten gaan aanbieden. Welke verbetering je ook nastreeft met je bedrijf, het aanpassen van je bedrijfsprocessen kan moeilijk zijn. Om deze aanpassingen te faciliteren kan een ERP-systeem een goed hulpmiddel vormen. Hieronder lees je meer over de voordelen van het gebruik van ERP-software bij het doorvoeren van veranderingen in je bedrijf.

Efficiënter werken

Een ERP-pakket kan helpen onder andere om de bedrijfsprocessen efficiënter te laten verlopen. Doordat ERP-systemen data centraal verzamelen en beschikbaar stellen, hoeft data maar één keer te worden ingevuld en kunnen afdelingen beter samenwerken. Doordat de gegevens gemakkelijk op één plek zijn op te halen, zijn minder overleggen nodig en verlopen veel processen sneller en soepeler. 

Betere samenwerking

Bij bedrijven met meerdere, zelfstandige afdelingen, kan ERP-software een rol spelen bij het voorkomen van ‘eiland-denken’. Het ERP-pakket helpt om zichtbaar te maken welke werkzaamheden door welke afdelingen worden opgepakt en welke resultaten hieruit komen. Bovendien maakt de software het mogelijk om eenvoudig afdelingsoverschrijdend samen aan projecten te werken. Medewerkers vinden elkaar gemakkelijker, waardoor mooie samenwerkingen kunnen ontstaan.

Eenvoudiger projecten opstarten

Een ERP-pakket kan ook het opstarten van een project vereenvoudigen: door de benodigde handelingen te standaardiseren en in de software te verankeren, worden de handmatige handelingen bij het opstarten van een project beperkt tot een minimum. Hierdoor ben je bij toekomstige projecten in de beginfase minder energie en tijd kwijt. Zo versnel je veranderingen in het bedrijf, door de opstarttijd van een verandertraject in te korten. 

Innoveren met Planlogic

Uiteraard is het belangrijk de geschikte software voor ERP (Enterprise Resource Planning) aan te schaffen. Er zijn veel verschillende ERP-pakketten te krijgen, maar alleen een ERP-pakket dat aanpasbaar is, is geschikt om veranderingen binnen je bedrijf (blijvend) te ondersteunen. Planlogic heeft 30 jaar ervaring met ERP en helpt je graag verder. Wij werken met  SAP Business One, een ERP-pakket dat wereldwijd door meer dan 60000 bedrijven wordt gebruikt. SAP Business One kent een standaard opzet en is aanpasbaar per bedrijf. Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan eens contact met ons op!


Meer nieuws