Type hier je zoekopdracht

Demo aanvragen

Vraag direct een demo aan bij een van onze solution architects

Meer over onze demo

We komen zo snel mogelijk bij je terug voor een afspraak

Succesverhaal

Weber Laserservice B.V.

Demo aanvragen
Alle Succesverhalen
"We hebben de afhandelingstijd tussen rapport en facturatie met ruim 50% kunnen terugdringen over het merendeel van onze service- en onderhoudswerkzaamheden. Sneller factureren betekent sneller betaald krijgen. Met de geïntegreerde Field Service Management oplossing van SAP Business One is dit realiteit "

Christiaan van der Hoeven, Financieel controller

Vraagstuk

Weber Laserservice is een dienstverlener op het gebied lasersnijmachines. Het bedrijf koopt, reviseert en verkoopt lasersnijmachines en verzorgt opleidingen. De organisatie is internationaal actief op het gebied van service & onderhoud voor verschillende gerenommeerde merken. In de dagelijkse service operatie worden monteurs aangestuurd met papieren service- en onderhoudsbonnen. De administratie is daardoor veel tijd kwijt aan het opvolgen en verwerken daarvan. Bovendien raken documenten kwijt en zijn opmerkingen soms onleesbaar waardoor fouten en vertraging ontstaan in het proces. Dit leidt zowel intern als extern bij klanten tot irritatie. Weber heeft Planlogic om gevraagd om het service- en onderhoudsproces te stroomlijnen en automatiseren.

 

Oplossing

Na een gedegen analyse van proces en het opstellen van een eisen- en wensenlijst, is gekozen voor de Field Service Management (FSM) oplossing van SAP Business One. Via FSM wordt de planning inzichtelijk gemaakt op een groot scherm. Monteurs ontvangen en verwerken hun werkbonnen en rapporten digitaal via een iPad. Afgeronde werkopdrachten komen terug bij de administratie en worden gecontroleerd op tijd en materialen. Goedgekeurde werkopdrachten worden vervolgens automatisch verwerkt op de klantorder of een project en gefactureerd.

Resultaat

Met de implementatie van SAP Business One Field Service Management behoort het papieren proces tot het verleden. Door de digitalisering zijn veel handmatige stappen geëlimineerd. Monteurs hebben toegang tot de benodigde (technische) informatie en kunnen eenvoudig tijd en gebruikte materialen registreren. Het resultaat is een sneller en efficiënter proces en een hogere tevredenheid bij klanten en medewerkers.