Type hier je zoekopdracht

Demo aanvragen

Vraag direct een demo aan bij een van onze solution architects

Meer over onze demo

We komen zo snel mogelijk bij je terug voor een afspraak

Succesverhaal

Translas

Alle Succesverhalen
"Innovatie stopt nooit. We blijven onze processen optimaliseren en willen uiteindelijk alles automatiseren. Planlogic is daarin veel meer dan een IT-leverancier. Ze zijn een echte innovatie-partner"

Marcel Hamoen, Operationeel manager

Planlogic

Bekijk hier hoe Planlogic Translas heeft geholpen met het automatiseren van hun bedrijfsprocessen

Vraagstuk

Translas is Nederlands enige fabrikant van lastoortsen en heeft ruim 60 jaar ervaring in ontwikkeling en productie van lastoortsen- en equipment. Translas verkoopt haar producten in meer dan 50 landen. Het bedrijf staat bekend om innovatie, duurzame productkwaliteit en flexibiliteit. Om de operatie soepel te doen verlopen, speelt de automatisering een cruciale rol. Translas maakt al gebruik van SAP Business One als ERP systeem en wenst dit uit te breiden naar de productie- en assemblage processen.

Oplossing

Translas heeft Planlogic, vanwege haar vakkennis, gevraagd om te ondersteunen bij het automatiseren van de productieprocessen. Vanwege specifieke eisen op het gebied van planning en productie is gekozen om hiervoor PPS One (PPS1) te gebruiken. Door PPS1 te activeren komen binnen SAP extra functies beschikbaar. Voor de verbinding van kantoor (planning/voorbereiding) naar de werkvloer wordt gebruik gemaakt van een door Planlogic in huis ontwikkelde PDC oplossing. Hiermee kunnen medewerkers op de werkvloer hun werkopdrachten ophalen, tijd registreren en gereed melden.

Resultaat

Door de oplossing heeft Translas altijd zicht op planning, voortgang, doorlooptijden en voorraden. Operators werken nu met schermen die precies aangeven wat er wanneer moet gebeuren. Ze kunnen zelf aan de slag en hun werk is overzichtelijk. Translas onder andere heeft haar doorlooptijden verlaagd én daarnaast haar productiecapaciteit verhoogd. De automatisering van de werkvloer is één van vele stappen die Translas van plan is te zetten. Uiteindelijk wil Translas “alles” automatiseren. Met SAP Business One en PPS1 staat er een stevige basis om dit te doen.

Andere succesverhalen

Vraag naar de mogelijkheden

Marcel Blokland

marcel.blokland@planlogic.nl