Type hier je zoekopdracht

Demo aanvragen

Vraag direct een demo aan bij een van onze solution architects

Meer over onze demo

We komen zo snel mogelijk bij je terug voor een afspraak

Succesverhaal

Fluortubing

Demo aanvragen
Alle Succesverhalen
"Planlogic is een prettige partij om mee samen te werken. Het is een club mensen met veel ervaring die begrijpen hoe onze industrie werkt. Sinds de invoering van SAP staat onze operatie als een huis."

Fluortubing,

Vraagstuk

Fluortubing bestaat meer dan 20 jaar is gespecialiseerd in extrusie van ‘PTFE tubes’ voor de productie- en procesindustrie. Fluortubing produceert zowel klantspecifiek als in bulk. De huidige ICT omgeving bestaat uit meerdere verouderde toepassingen. Informatie wordt op verschillende plaatsen vastgelegd en bedrijfsfuncties niet geïntegreerd. Fluortubing heeft Planlogic gevraagd haar te adviseren in een ERP pakket waarin alle processen zijn geïntegreerd en informatie centraal toegankelijk is.

Oplossing

In diverse bijeenkomsten is de gewenste situatie besproken en zijn eisen/wensen verzameld waaraan het ERP pakket moet voldoen. Hieruit bleek dat SAP Business One voor Productie het ERP pakket is dat het best past. Vanuit een implementatieplan zijn daarna stapsgewijs de modules voor verkoop, planning, productie, logistiek etc. geïmplementeerd. Voor de verbinding met de werkvloer wordt een door Planlogic in huis ontwikkelde oplossing gebruikt. Hiermee kunnen de operators hun werkopdrachten inzien, tijd registreren en gereed melden.

Resultaat

In SAP Business One zijn alle bedrijfsfuncties geïntegreerd en wordt informatie centraal bijgehouden. Het resultaat voor Fluortubing is verbeterde operatie en aansturing daarvan. Productie orders worden beter gepland, de utilisatiegraad van machines is verbeterd en de voorraden zijn afgenomen. Ook op de werkvloer is meer rust. Medewerkers weten wat ze wanneer moeten doen en grondstoffen worden tijdig klaargezet. Per saldo heeft de implementatie van SAP geleid tot een hogere leverbetrouwbaarheid, lagere kosten en minder werkkapitaal.

Andere succesverhalen

Vraag naar de mogelijkheden

Marcel Blokland

marcel.blokland@planlogic.nl