Type hier je zoekopdracht

Demo aanvragen

Vraag direct een demo aan bij een van onze solution architects

Meer over onze demo

We komen zo snel mogelijk bij je terug voor een afspraak

"Onze logistieke processen verliepen niet altijd zo soepel. Planlogic heeft ons geholpen met de juiste keuze van de software, de hardware en de optimale inrichting daarvan. Hierdoor hebben we nu actueel inzicht in voorraad en voorraadhandelingen. Orders worden eenvoudiger en sneller afgehandeld en fouten worden tot het minimum beperkt. Onze klanten en eigen medewerkers zijn tevreden en we hebben nu een toekomstbestendig systeem."

Sam Bakvis, Eigenaar

Vraagstuk

Badé is een familiebedrijf met jarenlange ervaring in de branche van Outdoor Living en verkoopt producten op het gebied van recreatie, outdoor, caravan en camper accessoires. Het bedrijf onderscheidt zich door een breed assortiment aan producten, een snelle levering en goede service. Badé werkt al jaren met SAP Business One en heeft hierin ook haar logistiek ondergebracht. De werkstroom op de werkvloer is nog papier gebaseerd waardoor processen in het magazijn niet altijd goed verlopen. Automatisering van deze processen draagt direct bij aan snelle levering en goede service. Badé heeft Planlogic gevraagd te adviseren en ondersteunen bij de automatisering van haar magazijn.

Oplossing

Als eerste zijn Badé en Planlogic samen gestart met een inventarisatie en beschrijving van alle processen (van binnenkomst t/m vertrek) in het magazijn. Vervolgens is per proces bekeken wat op welke manier geautomatiseerd kon worden. Nadat duidelijk was hoe de nieuwe opzet en inrichting van het magazijn moest worden, is gestart met de implementatie. Gekozen is voor een combinatie van de standaard magazijn module (SAP WMS) in SAP Business One en Produmex Scan. Produmex Scan, een ‘third party’ product, is uitbreiding op SAP WMS naar de fysieke werkvloer om magazijn bewegingen te registreren via mobiele barcode scanning. Doordat SAP en Produmex naadloos integreren is sprake van real time informatie (verwerking).

Resultaat

Na de implementatie is leverings- en servicegraad bij Badé flink gestegen. Door integratie en real time informatie is de praktijk op kantoor in SAP Business One en de praktijk op de werkvloer gelijk. Er is beter inzicht in de voorraadstatus, artikelen staan op de plek waar ze horen te staan en er wordt gepicked vanaf de juiste locatie. Dit zorgt ervoor dat de logistieke operatie een stuk soepeler is geworden en het logistieke team prettiger kan werken. Het resultaat is dat Badé haar kernwaarden snelle levering en goede service kan waarmaken.

Andere succesverhalen

Vraag naar de mogelijkheden

Marcel Blokland

marcel.blokland@planlogic.nl