Type hier je zoekopdracht

Demo aanvragen

Vraag direct een demo aan bij een van onze solution architects

Meer over onze demo

We komen zo snel mogelijk bij je terug voor een afspraak

Succesverhaal

Appkuns

Alle Succesverhalen
"Dankzij de ervaring en betrokkenheid van Planlogic en Act In kunnen we straks beter plannen en hebben meer zicht op de voortgang. Onze levertijd, leverbetrouwbaarheid en OEE zal daardoor aanzienlijk verbeteren en onze brutomarge stijgen "

Corné van Baal, Directeur eigenaar

Vraagstuk

Appkuns is al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in kunststof spuitgieten en maakt producten voor medische, verpakking en industriële toepassingen. De markt waarin Appkuns opereert kenmerkt zich door een toenemende vraag, korte levertijden en strengere regels. Appkuns heeft als doel de komende jaren sterk te groeien en marktleider te worden in haar niche. Om dit realiseren wil Appkuns haar operatie stroomlijnen en beter kunnen besturen. Appkuns heeft Planlogic gevraagd haar op ICT gebied te adviseren.

Oplossing

Samen met Planlogic heeft Appkuns een ICT schets en reisplan gemaakt voor de toekomst. Hierbij is het concept van een slimme fabriek (Industrie 4.0) als uitgangspunt genomen. Stap één daarbij is het neerzetten van een goed functionerend ERP systeem en een koppeling naar de machines op de werkvloer (MES). Appkuns heeft gekozen voor SAP Business One als ERP systeem voor haar gehele operatie. Voor de koppeling van SAP met de machines op de werkvloer wordt samengewerkt met Act In, een partner van Planlogic die gespecialiseerd is in MES systemen.

Resultaat

Het project is in volle gang. Door de implementatie van SAP en integratie met de machines lopen de processen tussen kantoor en de werkvloer straks beter. Actuele data zorgt voor meer inzicht en verbeterde sturing. Het resultaat is een hogere klanttevredenheid, meer grip, een hogere OEE en lagere voorraden.

Andere succesverhalen

Vraag naar de mogelijkheden

Marcel Blokland

marcel.blokland@planlogic.nl