Type hier je zoekopdracht

Demo aanvragen

Vraag direct een demo aan bij een van onze solution architects

Meer over onze demo

We komen zo snel mogelijk bij je terug voor een afspraak

Nieuws

Slagvaardiger door ERP en CRM te integreren

Binnen een bedrijf komt het nog regelmatig voor dat er een apart ERP en een […]

Alle Nieuws
erp systeem

13 dec 2019

Blogs

Binnen een bedrijf komt het nog regelmatig voor dat er een apart ERP en een apart CRM systeem is. Het lijkt daardoor wellicht of beide systemen een ander doel dienen. Vaak zijn er ook andere medewerkers betrokken geweest bij het selecteren en implementeren van deze systemen. Dat is een gemiste kans want de wereld van ERP en CRM gaan naadloos in elkaar over. Gebruikers van het ERP systeem hebben regelmatig informatie uit het CRM systeem nodig en andersom. Het integreren van beide systemen ten behoeve van een soepele informatie uitwisseling is daarom essentieel. Het integreren van systemen is weliswaar mogelijk maar in veel gevallen een kostbare zaak waar veelal blijvend onderhoud voor nodig is. Er valt daarom veel voor te zeggen om in één systeem zowel ERP als CRM te hebben.  De voordelen hiervan lichten we in dit blog uitgebreid toe.

Voordelen van ERP en CRM in één systeem?

Een van de grootste voordelen van een naadloze overgang tussen ERP en CRM is het vergroten van de commerciële slagkracht. Het systeem verbindt mensen uit verschillende bedrijfsonderdelen en faciliteert de samenwerking (synergie effect).  Diezelfde synergie zorgt er ook voor dat aanzienlijk efficiënter wordt gewerkt en kosten kunnen worden bespaard. Omdat CRM en ERP binnen hetzelfde pakket vallen, kan de implementatie ervan binnen hetzelfde project plaatsvinden met behulp van één partij die ook daarna de support op zich kan nemen. Het upgraden en optimaliseren gebeurt in dat geval ook steeds in één keer. Daarnaast is iedereen binnen het bedrijf er zeker van dat de juiste data gebruikt wordt. Er kunnen geen verschillen meer in data ontstaan tussen het ERP en CRM systeem. Met één systeem ontstaat ook een eenduidige werkwijze waarbij iedereen begrijpt hoe het systeem werkt (een medewerker hoeft zichzelf immers niet twee systemen eigen te maken). Dit draagt bij aan intuïtief werken en vergroot daarmee acceptatiegraad bij het (leren) werken met een nieuw systeem.

Uiteraard kan het zo zijn dat er al systemen in gebruik zijn en dat het overstappen naar één CRM en ERP systeem in één niet een optie is. Dan is het zeker aan te raden om te onderzoeken hoe deze systemen met elkaar gekoppeld kunnen worden. Ook op deze manier kan ervoor gezorgd worden dat iedereen gebruik maakt van eenduidige data die niet van elkaar verschillen.

SAP Business One: ERP en CRM in 1 pakket

SAP Business One beschikt over een uitgebreide CRM module. Met deze CRM module heeft u de mogelijkheid om op een eenvoudige manier verkoopkansen te registeren en ook de leadstroom te monitoren. Daarbij kunt u ook de verschillende klantcontacten vastleggen in de CRM module. Daarbij kunt u uiteraard ook rapportages draaien om inzicht te hebben in de commerciële activiteiten binnen uw onderneming. Met de CRM module van SAP Business One is het tevens mogelijk marketing campagnes op te zetten. Onder andere door bijvoorbeeld het inzetten van e-mail campagnes. Ook dit is een integratie die veel voordelen oplevert aangezien vanuit de contactgegevens in het CRM systeem e-maillijsten zijn op te stellen.


Meer nieuws