Type hier je zoekopdracht

Demo aanvragen

Vraag direct een demo aan bij een van onze solution architects

Meer over onze demo

We komen zo snel mogelijk bij je terug voor een afspraak

Implementatie

SAP Business One implementatie

Het implementeren van belangrijke software toepassingen binnen bedrijven zoals een nieuw ERP systeem gaat niet altijd even makkelijk. Veel gehoorde problemen bij ERP implementaties zijn uitloop, hogere kosten en tegenvallend gebruik. Om te zorgen dat uw ERP implementatie wel soepel verloopt, is het kiezen van een ervaren implementatie partner die uw branche kent belangrijk. Zo zorgt u ervoor dat het ERP systeem optimaal wordt ingericht voor uw bedrijfsprocessen en ùw werkwijze.

Hoe implementeert Planlogic SAP Business One binnen uw bedrijf?

Voor een succesvolle implementatie is naast kennis ook de aanpak van belang. De juiste aanpak zorgt voor een gecontroleerde overgang en bewaakt het budget. Planlogic gebruikt voor het implementeren van SAP Business One het door SAP ontwikkelde Accelerated Implementation Program (AIP), een beproefde methode die inmiddels bij duizenden bedrijven succesvol is ingezet. AIP biedt een overzichtelijk stappenplan (wie/wat) en inzicht in de voortgang (tijd/uren) zodat de implementatie van SAP Business One soepel verloopt. AIP bestaat uit zes stappen die doorlopen worden. Hieronder staat schematisch weergegeven hoe deze zes stappen eruit zien:

AIP bestaat uit zes stappen die doorlopen worden. Hieronder staat schematisch weergegeven hoe deze zes stappen eruit zien:

 • 1
  Voorbereiding

  In deze fase stellen we het projectplan op en houden een informatiebijeenkomst voor het project team.

 • 2
  Ontwerp

  In deze fase bespreken we hoe uw bedrijf en processen in SAP worden ingericht. De resultaten leggen we vast in een ontwerpdocument dat u later kunt teruglezen.

 • 3
  Realisatie

  In deze fase leveren we het systeem op zoals met u is besproken. Samen met u verhuizen we de data zodat SAP herkenbaar wordt voor de gebruikers.

 • 4
  Implementatie

  Tijdens de implementatiefase verzorgen wij een training aan de kerngebruikers die daarna met het systeem gaan oefenen, Wanneer er voldoende vettouwen is in het nieuwe systeem, plannen we de overgang naar SAP.

 • 5
  Go live

  Het moment van in gebruik nemen is een spannend moment. Planlogic is aanwezig om alles in goede banen te leiden en gebruikers te ondersteunen. Dee ondersteuning wordt na afsluiting van het project voortgezet door onze support afdeling.

Vraag naar de mogelijkheden

Marcel Blokland

marcel.blokland@planlogic.nl