Type hier je zoekopdracht

Demo aanvragen

Vraag direct een demo aan bij een van onze solution architects

Meer over onze demo

We komen zo snel mogelijk bij je terug voor een afspraak

Nieuws

SAP Business One: Cloud vs. On-Premise – Wat past bij jouw bedrijf?

Bij de keuze van een ERP-systeem voor je MKB-bedrijf is SAP Business One een aantrekkelijke […]

Alle Nieuws
SAP Business One in de cloud op on-premise

29 sep 2023

Blogs

Bij de keuze van een ERP-systeem voor je MKB-bedrijf is SAP Business One een aantrekkelijke optie. Maar welke implementatievorm past het beste bij jouw bedrijf? Laten we de cloud- en on-premise-opties eens rustig bekijken.

De Cloud-optie: Modern en flexibel

SAP Business One in de cloud biedt een moderne en flexibele benadering van ERP. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

Flexibiliteit: SAP Business One in de cloud is schaalbaar en past zich aan de groei van je organisatie aan zonder dat je hardware hoeft te beheren.

Toegankelijkheid: Met de cloud-versie kun je overal en altijd toegang krijgen tot je bedrijfsgegevens, zolang je een internetverbinding hebt.

Automatische updates: Je hoeft je geen zorgen te maken over het handmatig bijwerken van de software; dit wordt automatisch voor je gedaan.

Kostenbeheersing: Je betaalt alleen voor wat je gebruikt, waardoor de initiële investering lager is en je operationele kosten voorspelbaar zijn.

Snelheid: De implementatie van cloud-SAP Business One is doorgaans sneller dan on-premise.

De On-premise-optie: Traditioneel en aanpasbaar

Sommige MKB-bedrijven geven nog steeds de voorkeur aan een on-premise implementatie van SAP Business One. Hier zijn enkele redenen waarom:

Volledige controle: On-premise geeft je volledige controle over je SAP Business One-infrastructuur, wat handig kan zijn voor specifieke beveiligings- of compliance-vereisten.

Aanpasbaarheid: Je kunt de on-premise versie aanpassen aan je specifieke bedrijfsprocessen en workflows.

Gegevensbeheer: Als je om welke reden dan ook je gegevens op locatie wilt houden, biedt on-premise deze mogelijkheid.

Eenmalige kosten: Hoewel de initiële kosten hoger kunnen zijn, zijn er geen maandelijkse abonnementskosten.

Stabiliteit: Als je bedrijf al lange tijd vertrouwt op on-premise software en tevreden is met de stabiliteit, kan het moeilijk zijn om over te stappen naar de cloud.

Welke optie past bij jou?

SAP Business One is een krachtig hulpmiddel voor MKB-bedrijven om hun processen te verbeteren en te groeien. Of je nu kiest voor de cloud of on-premise, beide hebben hun sterke punten. Neem de tijd om te overwegen wat het beste aansluit.

Planlogic kan je helpen de juiste beslissing te nemen dus bel +31 (0)36 3030003.


Meer nieuws