Type hier je zoekopdracht

Demo aanvragen

Vraag direct een demo aan bij een van onze solution architects

Meer over onze demo

We komen zo snel mogelijk bij je terug voor een afspraak

Prijzen

SAP Business One kopen of huren

Wanneer u overgaat op SAP Business One heeft u natuurlijk licenties nodig. Bij SAP Business One heeft u de keuze om gebruikerslicenties te kopen of hiervoor een abonnement af te sluiten. Naast de keuze voor koop een abonnement heeft u de mogelijkheid om SAP te installeren op eigen server op locatie (on premise) of af te nemen via de SAP Cloud.

SAP Business One Cloud

Met SAP Business One cloud betaalt u per maand een ‘all-in’ bedrag waardoor de investering vooraf overzichtelijk is. Ook kunt u bij huren eenvoudig het aantal licenties op- en afschalen. Een ander voordeel van SAP Business One Cloud is dat de updates automatisch gaan. Hier heeft u geen omkijken naar. Het draaien van SAP Business One is met deze variant uitbesteed, waardoor er binnen uw bestaande personeel geen capaciteit en focus nodig is. De nadruk ligt dus op gebruiken. Tot slot hoeft geen hardware te worden aangeschaft binnen uw eigen organisatie. Dit levert bij gebruik van SAP Business One Cloud naast het nodige gemak ook een kosten besparing op.

Direct aanvragen
Dashboard

Screenshots

SAP Business One On Premise

Wanneer u licenties koopt kunt u deze op een eigen server installeren. In dat geval draagt u zelf zorg voor het systeem beheer. Dit kan gedaan worden door Planlogic of een partij naar uw keuze. Een keuze voor on premise is voor veel MKB bedrijven een vertrouwde keuze die ook vaak goedkoper is. Een nadeel kan zijn dat alles zelf geregeld moet worden en vooraf een investering moet worden gedaan. Wanneer dat onwenselijk is kan SAP Business One Cloud een aantrekkelijk alternatief zijn.

Direct aanvragen
SAP Business One

SAP Business One Hosted Cloud

SAP kent naast een installatie on premise of SAP Cloud nog een derde (tussen)variant, de ‘SAP Hosted Cloud’. Bij SAP Hosted Cloud brengt u uw SAP systeem onder bij een leverancier die gespecialiseerd is in het aanbieden van een infrastructuur die geschikt is voor SAP Business One, bijvoorbeeld Microsoft Azure, Amazon Web Services of een lokale hosting partij in Nederland. Het maakt bij SAP Hosted Cloud niet uit of de licenties gekocht zijn of via een abonnement worden afgenomen.

Prijzen SAP Business One Licenties

De kosten voor SAP licenties zijn afhankelijk van soort en type. Onderscheid wordt gemaakt naar ‘koop licenties’ of een ‘abonnement’ en een ‘professional gebruiker’ of een ‘limited gebruiker’. Prijzen starten bij 1.140 euro (koop) en 100 euro per maand (abonnement) voor een starters pakket. Boven de 5 gebruikers kost een limited gebruiker 1.400 euro (koop) en 90  euro per maand (abonnement) en een professional gebruiker 2700 euro (koop) en 120 euro per maand (abonnement). Bij deze prijzen moet opgemerkt worden dat het hier om lijstprijzen gaat en deze  exclusief staffel en/of eventuele klanten korting zijn.

SAP Business One Cloud

Startend gebruiker – €100
Limited gebruiker – €90
Professionele gebruiker – €120

SAP Business One On Premise

Startend gebruiker – €1.140
Limited gebruiker – €1.400
Professionele gebruiker – €2.700

Sap Business One Hosted Cloud

Startend gebruiker – €38
Limited gebruiker – €73
Professionele gebruiker – €91

SAP biedt gebruikers veel keuze vrijheid in de manier waarop licenties worden afgenomen (koop of abonnement) en het platform waarop de software ‘draait’ (on premise of cloud). Planlogic ondersteunt u graag bij de afwegingen voor de een of de ander en de keuze hierin.

Vraag naar de mogelijkheden

Contact
Marcel Blokland

marcel.blokland@planlogic.nl