Type hier je zoekopdracht

Demo aanvragen

Vraag direct een demo aan bij een van onze solution architects

Meer over onze demo

We komen zo snel mogelijk bij je terug voor een afspraak

Nieuws

Ontdek de veelzijdige CRM-module van SAP Business One

SAP Business One is bedrijfsbeheersoftware die is ontworpen voor kleine en middelgrote ondernemingen. Het biedt […]

Alle Nieuws

24 feb 2023

Blogs

SAP Business One is bedrijfsbeheersoftware die is ontworpen voor kleine en middelgrote ondernemingen. Het biedt bedrijven een uniform platform voor het beheer en de automatisering van hun belangrijkste bedrijfsprocessen, zoals financiën, verkoop, voorraadbeheer, inkoop en productie. Customer Relationship Management (CRM) is een van de kernmodules van SAP Business One en speelt een cruciale rol bij het beheer van klantrelaties, het bijhouden van leads en het verbeteren van de klanttevredenheid.

Met de CRM-module van SAP Business One kunnen bedrijven alle aspecten van hun klantinteracties vanuit één platform beheren. De module biedt een 360-graden overzicht van klantgegevens, waaronder contactgegevens, verkoopgeschiedenis, openstaande offertes en orders, supporttickets en marketingcampagnes. Dankzij dit uniforme overzicht van klantgegevens kunnen bedrijven een beter inzicht krijgen in de behoeften en voorkeuren van hun klanten en marketing- en verkoopstrategieën op maat ontwikkelen om aan die behoeften tegemoet te komen.

Klanttevredenheid

De CRM-module van SAP Business One biedt ook tools om klantinteracties te beheren en de klanttevredenheid te verbeteren. Met de module kunnen bedrijven bijvoorbeeld supporttickets en serviceverzoeken volgen en beheren, zodat vragen van klanten snel en efficiënt kunnen worden behandeld. De module biedt ook tools voor het beheer van verkoopleads en -kansen, zodat bedrijven potentiële klanten kunnen identificeren en hun voortgang in de verkooptrechter kunnen volgen.

Integraties

Een van de belangrijkste voordelen van de CRM-module van SAP Business One is de integratie met andere modules in de software. De module is bijvoorbeeld nauw geïntegreerd met de financiële module, waardoor bedrijven betalingen van klanten en uitstaande saldi kunnen bijhouden. De module is ook geïntegreerd met de voorraadbeheermodule, waardoor bedrijven bestellingen van klanten kunnen volgen en ervoor kunnen zorgen dat de nodige voorraad beschikbaar is om die bestellingen uit te voeren.

Naast de integratie met andere modules in SAP Business One ondersteunt de CRM-module ook de integratie met andere toepassingen en tools. Zo ondersteunt de module integratie met Microsoft Outlook, waardoor bedrijven klantcontacten en agenda-afspraken tussen beide platforms kunnen synchroniseren. De module ondersteunt ook integratie met marketingautomatiseringstools, zodat bedrijven marketingcampagnes effectiever kunnen beheren en volgen.

Een krachtig hulpmiddel

Kortom, de CRM-module van SAP Business One is een essentieel onderdeel van de software en biedt bedrijven de tools die ze nodig hebben om klantrelaties te beheren, leads en kansen op te sporen en de klanttevredenheid te verbeteren. De integratie van de module met andere modules in de software en de ondersteuning van integratie met externe tools en toepassingen maken het een krachtig hulpmiddel voor kleine en middelgrote bedrijven die hun activiteiten willen stroomlijnen en hun resultaat willen verbeteren.

Haal alles uit SAP Business One

SAP Business One helpt bedrijven om hun processen zo te organiseren en integreren dat de werkzaamheden efficiënter verlopen. Hierdoor is het mogelijk om veel voorkomende bedrijfsproblemen te elimineren. Om alles uit de software te halen, is het verstandig om een expert in de hand te nemen, die je helpt bij een succesvolle SAP Business One-implementatie. Planlogic is zo’n expert, die met meer dan 30 jaar ervaring weet waar je op moet letten bij het implementeren en gebruiken van ERP-software. Op dit moment helpen we ruim 100 klanten naar volle tevredenheid met de aanschaf en succesvolle implementatie van SAP Business One. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? We vertellen het je graag tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.


Meer nieuws