Type hier je zoekopdracht

Demo aanvragen

Vraag direct een demo aan bij een van onze solution architects

Meer over onze demo

We komen zo snel mogelijk bij je terug voor een afspraak

Nieuws

Los veelvoorkomende bedrijfsproblemen op met SAP Business One

Grote organisaties, kleine ondernemingen en middelgrote bedrijven hebben allemaal iets gemeen; vroeg of laat krijgen […]

Alle Nieuws

27 jan 2023

Blogs

Grote organisaties, kleine ondernemingen en middelgrote bedrijven hebben allemaal iets gemeen; vroeg of laat krijgen ze te maken met operationele uitdagingen. Sommige zijn eenmalig, maar er zijn ook uitdagingen met een terugkerend karakter.  Een effectieve manier om dit op te lossen is ervoor te zorgen dat bedrijfsfuncties integreren, zodat gegevensbeheer en uitwisseling eenvoudiger wordt. De ERP-oplossing SAP Business One is uitermate geschikt om dit te realiseren. In deze blog lees je meer over hoe SAP Business One kan helpen om een aantal vaak voorkomende problemen op te lossen. Aan de hand van een aantal voorbeelden laten we zien hoe SAP Business One operationele uitdagingen het hoofd biedt.

Data silo’s

Data-silo’s ontstaan door het gebruiken van gespecialiseerde systemen binnen een bepaalde bedrijfsonderdeel en beperken het stroomlijnen van de operatie. Dit komt omdat data-silo’s geen data tussen afdelingen delen. SAP Business One elimineert deze data-silo’s door alle bedrijfsonderdelen met elkaar te verbinden in één centraal dataplatform. Hierdoor creëren bedrijven een beter inzicht in de dagelijkse gang van zaken door real-time gegevens te verzamelen en voor alle relevante afdelingen beschikbaar te stellen.

Ordervertragingen

Of het nu gaat om B2B- of B2C-bedrijven en of deze nu actief zijn in de maakindustrie, detailhandel, toeleveringsketen of e-commerce, ze hebben allemaal te maken met het probleem van ‘te late bestellingen’. Bestellingen die later binnenkomen kunnen zorgen voor frustraties bij klanten. Deze frustraties kunnen resulteren in het annuleren van (toekomstige) bestellingen of zelfs het overstappen naar een andere leverancier. Het is daarom essentieel om constant de beschikbare voorraad in de gaten te houden en leveringsproblemen voor te zijn. De functie Materials Requirements Planning van SAP Business One ondersteunt bedrijven hierbij. Aan de hand van productieplanning en slim voorraadbeheer voorkomt de ERP-oplossing dat bestellingen te laat worden geplaatst.

Klantenservice

De kwaliteit van de klantenservice van een bedrijf is een cruciale factor als het gaat om klanttevredenheid. Snelheid speelt daarbij een belangrijke rol; wanneer de klantenservice een klacht niet snel genoeg oplost, kan dat resulteren in een ontevreden klant. Met SAP Business One kunnen bedrijven hun customer support volledig automatiseren. Hierdoor verloopt de klantenservice een stuk soepeler. Bovendien heeft de klanten service met behulp van real-time klantanalyses een up to date ‘360 graden’ beeld van de klant.

Strategische bedrijfsplanning

Elk bedrijf heeft een strategische bedrijfsplanning voor een periode van 5 of 10 jaar nodig om richting te geven aan de bedrijfsvoering en groei mogelijk te maken. Met SAP Business One is het mogelijk om modellen te maken voor diverse bedrijfsscenario’s, inclusief de mogelijke gevolgen voor de kosten, omzet en investeringen. Hierdoor is het mogelijk om een goed doordachte en onderbouwde strategische bedrijfsplanning te maken. 

Financiële administratie

Een uitdaging die ook voor bijna iedere organisatie geldt, is het goed bijhouden van de financiële administratie. Denk bijvoorbeeld aan het afhandelen en vastleggen van de facturen, klantbetalingen en belastingaangiftes. SAP Business One beschikt over een volledig geïntegreerde financiële module. Logistieke handelingen worden daardoor direct verwerkt in de financiële administratie. Hierdoor worden facturen, belastingen en betalingen op tijd verwerkt en zijn financiële rapportages actueel.

Haal alles uit SAP Business One

SAP Business One helpt bedrijven om hun processen zo te organiseren en integreren dat de werkzaamheden efficiënter verlopen. Hierdoor is het mogelijk om veel voorkomende bedrijfsproblemen te elimineren. Om alles uit de software te halen, is het verstandig om een expert in de hand te nemen, die je helpt bij een succesvolle SAP Business One-implementatie. Planlogic is zo’n expert, die met meer dan 30 jaar ervaring weet waar je op moet letten bij het implementeren en gebruiken van ERP-software. Op dit moment helpen we ruim 100 klanten naar volle tevredenheid met de aanschaf en succesvolle implementatie van SAP Business One. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? We vertellen het je graag tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.


Meer nieuws