Type hier je zoekopdracht

Demo aanvragen

Vraag direct een demo aan bij een van onze solution architects

Meer over onze demo

We komen zo snel mogelijk bij je terug voor een afspraak

Nieuws

Innoveren? Eerst de basis op orde

Al eerder schreven we over de vierde industriële revolutie (Industrie 4.0). De vele recente technologische […]

Alle Nieuws

9 jul 2020

Blogs

Al eerder schreven we over de vierde industriële revolutie (Industrie 4.0). De vele recente technologische ontwikkelingen maken het mogelijk om productieprocessen vergaand te automatiseren. Hierdoor ontstaat beter inzicht in vraag en aanbod en kunnen kosten worden bespaard door een processen efficiënter in te richten. Toch spelen veel bedrijven in de maakindustrie nog niet in op deze ontwikkelingen. In een aantal gevallen komt dit door gebrek aan kennis over de mogelijkheden ervan of omdat simpelweg wordt opgekeken tegen de investering die hierbij komt kijken. Maar een andere belangrijke reden is dat de basis binnen het bedrijf nog niet op orde is om te starten met het daadwerkelijk innoveren. Om te kunnen profiteren van technologische innovatie moeten bedrijven eerst die basis hebben staan in de vorm van een modern ERP systeem.

Welke signalen wijzen op de noodzaak van innovatie?

Innovatie is nodig om in de toekomst te overleven. Voor iedere organisatie geldt een ander mate en vorm van innovatie. Maar hoe breng je dit in kaart? Hier kan een ‘readiness assesment’ uitkomst bieden. Met een readiness assessment breng je voor verschillende dimensies in kaart waar een bedrijf staat met innovatie en waar kansen liggen om te innoveren, bijvoorbeeld:

  • automatisering: zijn bedrijfsprocessen geautomatiseerd?
  • proces en integratie: zijn verschillende bedrijfsfuncties geïntegreerd?
  • data en besluiten: wordt data digitaal verzameld en worden hiermee besluiten genomen ?
  • organisatie: kennis en cultuur rond automatisering .

De basis op orde brengen

Zoals eerder aangegeven begint innovatie bij het neerzetten van een modern ERP systeem dat de basis vormt voor verdere automatisering. In een eerdere blog beschreven we welke stappen u kunt zetten bij het selecteren van een ERP systeem en waaraan een modern ERP systeem moet voldoen. Planlogic zet voor bedrijven in de maakindustrie SAP Business One in. Dit is een modern en robuust ERP systeem waarmee u de basis legt voor Industrie 4.0. Via het SAP Cloud Platform beschikt u bovendien over de nieuwste technieken, zoals robotics en internet of things, welke nodig zijn voor de transitie naar Industrie 4.0


Meer nieuws