Type hier je zoekopdracht

Demo aanvragen

Vraag direct een demo aan bij een van onze solution architects

Meer over onze demo

We komen zo snel mogelijk bij je terug voor een afspraak

Houthandel

Handel, beheer en bewerking van hout- en plaatmateriaal met SAP Business One

Voor bedrijven in de houtbranche die zoeken naar krachtig ERP systeem met de karakteristiek van de houtsector

Houtproductie

Waarom een ERP systeem van belang is voor houthandel

Groothandels in hout kopen in bij diverse leveranciers in verschillende landen. Daarbij is het belangrijk dat producten altijd kunnen worden getraceerd naar de locatie van herkomst, welke partij het betreft en of er een keurmerk aan vast zit. Batch registratie is daarbij van groot belang. Batches moeten zuiver blijven en niet met elkaar vermengd raken. Ook houtbewerkers hebben diverse houtleveranciers en krijgen van derden hout aangeleverd om te bewerken (uitbesteed werk). Ook in die gevallen geldt dat partijen niet vermengd mogen raken en herleid moeten kunnen worden naar oorsprong en partij. Automatisering is daarom onmisbaar en dat begint bij een ERP systeem dat geschikt is voor de specifieke eisen en wensen in de houtindustrie

 

Handel en productie in hout met SAP Business One

Met meer dan tienduizenden gebruikers wereldwijd is SAP Business One een uitstekend ERP pakket voor bedrijven in de houtindustrie. SAP Business One dekt alle bedrijfsprocessen en verbindt deze met elkaar. Informatie hoeft slechts eenmaal te worden ingevoerd en is centraal opgeslagen. Het systeem ontzorgt en regelt een optimale “stroom” vanaf verkoop naar inkoop, productie, magazijn en logistiek. Rapportages en dashboards zorgen voor een actueel overzicht van operationele en financiële prestaties.

Meer Over SAP Business One

SAP Business One ‘Hout’ add-on: een maatoplossing voor de houtbranche

Binnen de houtbranche wordt in diverse maatvoeringen ingekocht en staan keurmerken en tracebility centraal. Planlogic heeft al meer dan 25 jaar ervaring met deze uitdagingen en eisen van de houtbranche. Met deze ervaring hebben wij onze branche-oplossing voor de houtindustrie ontwikkeld. Deze oplossing is in 2011 vanuit een klant casus ontstaan en vult SAP Business One aan met branche specifieke kenmerken en functies waaronder:

  • batch-registratie: Hiermee kunnen producten worden getraceerd naar hun oorsprong en partij.
  • maatvoering: diverse maatvoeringen die gebruikelijk zijn in de houtindustrie, waardoor bedrijven flexibel kunnen inkopen en verkopen.
  • bruto/netto: Het systeem kan bruto- en nettogewichten berekenen voor houtproducten, wat handig is voor het beheren van voorraad en logistieke processen.
  • bewerkingen: om verschillende bewerkingsprocessen bij te houden, zoals zagen, schaven, en impregneren.
  • Track & Trace: Met deze functie kunnen bedrijven de herkomst en locatie van hun houtpartijen volgen
  • Afval/restproducten: Het systeem kan ook de verwerking van afval en restproducten bijhouden, wat helpt bij het optimaliseren van de productieprocessen en het beheersen van kosten.
  • Registratie keurmerken: ondersteuning van de registratie en het beheer van keurmerken die relevant zijn voor de houtbranche, waardoor bedrijven kunnen voldoen aan de vereisten voor duurzaamheid en kwaliteit.
  • Elektronisch Document Interchange (EDI, XML, e-mail etc.): Het systeem kan elektronische uitwisseling van documenten faciliteren, zoals XML-bestanden en e-mails, waardoor bedrijven efficiënt kunnen communiceren met leveranciers en klanten.
  • Rapportages voor internationale handel: uitgebreide rapportagemogelijkheden die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van bedrijven die internationale handel in houtproducten uitvoeren.

Onze houoplossing is in 2014 officieel door SAP gecertificeerd. Dit betekent dat deze naadloos aansluit op standaard SAP en meeloopt met releases van SAP.

Hout Keurig op orde met de houtoplossing van Planlogic voor SAP Business One

Samengevat heeft u met SAP Business One en onze houtoplossing de perfecte ERP oplossing om uw processen te ondersteunen. SAP Business One biedt de voordelen van een stabiele en betrouwbare ERP oplossing aangevuld met branche specifieke kenmerken van de houtindustrie. Met SAP Business One en de houtoplossing van Planlogic stroomlijnt u uw operatie, garandeert u de herkomst van partijen en heeft u altijd een actueel inzicht.

Wilt u meer weten over wat SAP Business One voor u kan betekenen?

Neem Contact Op
Marcel Blokland

marcel.blokland@planlogic.nl