Type hier je zoekopdracht

Demo aanvragen

Vraag direct een demo aan bij een van onze solution architects

Meer over onze demo

We komen zo snel mogelijk bij je terug voor een afspraak

Nieuws

Hoe helpt SAP Business One bij goede verkoopcijfers?

Ieder bedrijf heeft haar eigen unieke kenmerken. Vaak hangen deze samen met de soort branche, […]

Alle Nieuws

8 aug 2022

Blogs

Ieder bedrijf heeft haar eigen unieke kenmerken. Vaak hangen deze samen met de soort branche, product of dienst en omvang. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen en dat is streven naar goede verkoopcijfers. Dit klinkt wellicht simpel maar vraagt om een goed georganiseerde operatie waar iedereen samenwerkt aan dat doel. Als dat lukt, resulteert dat in goede verkoopcijfers. Een ERP pakket zoals SAP Business One helpt om dit mogelijk te maken. Ben je benieuwd hoe? Lees dan snel verder.

Veelzijdigheid en overzicht

SAP Business One is een compleet ERP pakket waarin alle relevante bedrijfsfuncties vertegenwoordigd zijn en informatie centraal wordt bijgehouden. Hierdoor worden processen over afdelingen verbonden en samenwerking bevordert. Dit zorgt voor een efficiënte operatie richting de klant en geeft op ieder gewenst niveau in- en overzicht. Een goed georganiseerde operatie vormt de basis voor goede verkoopcijfers.

Synchronisatie voorraad en verkoop

Om te kunnen verkopen moet wel geleverd kunnen worden. SAP Business One zorgt ervoor dat altijd voldoende besteld wordt om in de vraag te voorzien. Hiervoor wordt gebruikt gemaakt van een functie die heet Material Requirements Planning (MRP). MRP stemt bedrijf breed vraag en aanbod op elkaar af en zorgt voor optimalisatie van de leverketen. Leverbetrouwbaarheid zorgt voor goede verkoopcijfers

Efficiënt klantbeheer

Klanten zijn voor elke organisatie het waardevolle bezit. SAP Business One zorgt ervoor dat deze klanten efficient worden beheerd. De klantrelatie (CRM) module zorgt voor een compleet klantbeeld en draagt zo bij aan het opzetten van een goed klantplan. Ook helpt SAP verkopers in het bijhouden van hun verkoopactiviteiten en geeft overzicht in de pipeline (funnel).  Op deze wijze kunnen verkopers met SAP Business One hun verkoopcijfers verbeteren.

Uitvoeren van marketingcampagnes

De beste manier om (meer) klanten aan je bedrijf te binden is een goede marketingstrategie. Met SAP Business One kunnen organisaties gerichte marketingcampagnes opzetten. Zo’n campagne kan betrekking hebben op een promotie actie of gewoon een nieuwsbrief voor bestaande en potentiële klanten. De CRM module zorgt vervolgens voor de bewaking van de opvolging naar geïnteresseerden (lead & funnel management). Een goede marketingcampgne met de juiste opvolging draagt bij aan goede verkoopcijfers.

Excellente after-sales service

Naast de kwaliteit en/of prijs kunnen bedrijven zich van andere aanbieders onderscheiden door hun after-sales service. SAP Business One beschikt over een service module waarin klant contacten (call center) worden vastgelegd, vragen worden beantwoord (kennisbank) en acties kunnen worden uitgezet bijvoorbeeld een retouraanvraag of reparatie. Een goede after sales zorgt ervoor dat klanten terugkomen en daarmee voor goede verkoopcijfers.

One-stop ERP-oplossing

Een goed georganiseerde operatie vertaalt zich bij de klant in goede verkoopcijfers. SAP Business One is een totaalpakket dat organisaties hierbij helpt. Planlogic implementeert al ruim 30 jaar ERP oplossingen en heeft zich gespecialiseerd in SAP Business One implementaties. Wil je meer weten over SAP Business One of ben je benieuwd hoe je deze software kunt inzetten binnen jouw bedrijf? We leggen het graag aan je uit! Neem vrijblijvend contact met ons.


Meer nieuws