Type hier je zoekopdracht

Demo aanvragen

Vraag direct een demo aan bij een van onze solution architects

Meer over onze demo

We komen zo snel mogelijk bij je terug voor een afspraak

Nieuws

ERP systeem voor het MKB

ERP systemen bestaan alweer een lange tijd en vormen de basis voor iedere bedrijfsoperatie. Waar […]

Alle Nieuws
ERP voor MKB

8 sep 2020

Blogs

ERP systemen bestaan alweer een lange tijd en vormen de basis voor iedere bedrijfsoperatie. Waar in het verleden een ERP systeem vooral iets was voor de grote multinationals, is dat allang niet meer het geval. ERP systemen hebben de afgelopen jaren een stevige ontwikkeling doorgemaakt zowel functioneel als technologisch. Mede daardoor zijn ERP systemen tegenwoordig ook goed toegankelijk voor MKB bedrijven.

Verschillen tussen ERP voor het MKB en multinationals

Het voornaamste verschil tussen ERP systemen voor multinationals en MKB bedrijven is de mogelijkheden het systeem ‘op maat’ te maken. Multinationals hebben vaak behoefte aan flexibiliteit om hun processen en informatie behoefte af te beelden in een ERP systeem. Het ERP systeem moet daarop ingesteld kunnen worden door middel van configuratie. Bij MKB bedrijven is deze behoefte over het algemeen minder en volstaat een standaard inrichting die voor de meeste bedrijven werkbaar is. Hoewel de flexibiliteit van deze standaard ERP systemen minder is dan bij configureerbare ERP systemen zijn wel degelijk aanpassingen mogelijk. In ons eerdere blog een standaard ERP pakket op maat schreven we over de mogelijkheden om een standaard ERP pakket aan te passen aan de wensen van de organisatie.

Het juiste ERP systeem voor het MKB?

Het MKB is een breed begrip. Onder het MKB vallen bedrijven van verschillende omvang en in verschillende branches. Op de softwaremarkt is een legio aan ERP systemen te vinden. Sommigen zijn meer generiek waar anderen zich op een bepaalde branche richten. Voor een MKB bedrijf zal de zoektocht dus vooral gaan over welk pakket en welke implementatiepartij het beste aansluit op de behoefte. SAP is marktleider in ERP software en bedient wereldwijd honderdduizenden bedrijven. Het merendeel van deze bedrijven zijn MKB bedrijven. Speciaal voor die bedrijven biedt SAP het ERP pakket ‘SAP Business One’.  SAP Business One is een modern ERP pakket dat uit de doos de meeste gevraagde functies biedt. Voor SAP Business One zijn op de markt ook ‘add ons’ beschikbaar die het pakket van generiek geschikt naar specifiek geschikt maken voor een bepaalde branche. Zo zijn er PPS One en ProcessForce voor productiebedrijven en OneWoodvoor de houthandel. Op deze manier kan met een standaard oplossing toch maatwerk geleverd worden tegen een investering die aantrekkelijk blijft.

Planlogic partner voor het MKB

Naast het kiezen van het juiste ERP pakket is ook de keuze van de implementatiepartner belangrijk.  Planlogic bedient meerdere bedrijven in het MKB op het gebied van ERP en is gespecialiseerd in de branches productie, handel en logistiek. In een ERP advies gesprek kunnen we nader ingaan op de wensen van uw bedrijf en zo beoordelen of en hoe SAP Business One aansluit op uw specifieke behoefte.


Meer nieuws