Type hier je zoekopdracht

Demo aanvragen

Vraag direct een demo aan bij een van onze solution architects

Meer over onze demo

We komen zo snel mogelijk bij je terug voor een afspraak

Nieuws

ERP software voor start-ups

Voor bijna alle bedrijven is een nieuw ERP systeem een serieuze investering, zowel in tijd […]

Alle Nieuws

30 dec 2021

Blogs

Voor bijna alle bedrijven is een nieuw ERP systeem een serieuze investering, zowel in tijd als geld. Dit geldt zeker voor start-ups, die nog aan het begin staan van wat hopelijk een succesverhaal wordt. Toch is het juist voor start-ups slim om direct te investeren in een ERP systeem en de bijbehorende software. Waarom dat is, leest u in dit blog.

Als start-up bent u vaak nog op zoek naar de beste manier van werken. Met behulp van ERP software – oftewel Enterprise Resource Planning software – zet je de beschikbare middelen van een organisatie op de meest efficiënte manier in. Door als start-up in te zetten op efficiënte en gestroomlijnde werkmethoden, behaalt u direct aanzienlijke voordelen ten opzichte van de concurrentie en zorgt u voor een goede start.

Wat kan ERP software?

Als start-up zult u te maken krijgen met veel verschillende processen. Deze zijn soms met elkaar verbonden, bouwen op elkaar voort of lopen juist parallel aan elkaar. Het is heel lastig om al deze systemen apart van elkaar te sturen, te bewaken en te plannen. Gelukkig helpt ERP software hierbij. Met behulp van deze software breng je afdelingen en systemen samen.

Alle modules binnen ERP systemen zijn met elkaar verbonden. Alle gegevens worden daarnaast in een centrale database opgeslagen. Welke modules uw start-up nodig heeft, is vaak maatwerk. Zo heeft een groothandel weer andere modules nodig dan een pure webshop. Het is dus altijd goed om te kijken welk ERP systeem het best bij uw start-up aansluit.

De grootste voordelen van een ERP systeem voor start-ups

Wat zijn de concrete voordelen van een ERP systeem voor start-ups? De belangrijkste vier op een rijtje:

Het drukken van kosten in de organisatie

Een ERP systeem helpt start-ups om onnodige kosten te voorkomen. Doordat de processen op de meest efficiënte manier worden ingericht, wordt veel geld bespaard. ERP software helpt om het teveel aan operationele kosten te verminderen, mede door het aanscherpen van de productieketen en slecht beheerde loonkosten.

Verminderen van risico’s

Bij start-ups is het altijd de vraag: wordt het een succes of een mislukking? ERP software geeft betrouwbare ruggensteun aan een start-up, in de vorm van dynamische planning, algemene organisatie, systematische planning en intelligente rapportage.

Het verbeteren van de structuur van de start-up

Voor start-ups is het soms lastig om direct de HR en de financiële status goed te managen. ERP systemen bieden hiervoor houvast en geven een duidelijke structuur aan.

Sturen op innovatie

Een goed ERP systeem helpt ook met het analyseren van je business model en helpt je om op een flexibele manier te groeien. Innovatie en groei zijn belangrijke thema’s voor een start-up. ERP software helpt u om de kansen in te schatten en te benutten.

Wat mogen start-ups verlangen van ERP software?

Hoewel elke start-up heel verschillend is en dus vraagt om verschillende oplossingen, zijn er een paar algemene zaken die een ERP systeem moet bevatten om een start-up echt van dienst te kunnen zijn:

  • Boekhouding
  • Personeelsmanagement
  • Klantrelaties beheren
  • Inzicht in verkoop- en marketingkansen

Wat is het kostenplaatje van een ERP systeem voor start-ups?

De (logische) vraag voor veel start-ups is: wat gaat een ERP systeem kosten? Ook dit verschilt helaas weer per systeem. Toch is een ERP systeem in de Cloud, zoals SAP Business One,  een veelgebruikte variant bij start-ups, omdat de kosten hiervoor een stuk lager liggen.

Lees ook: De voordelen van SAP Business One Cloud

Zo helpt Planlogic u als start-up verder

Met ruim 30 jaar ervaring met ERP-software is Planlogic gespecialiseerd in SAP Business One. Dit ERP-systeem is ideaal voor start-ups in onder andere de handel en productie. Onze specialisten helpen u graag verder met al uw vraagstukken over ERP-systemen en denken graag mee naar een oplossing die past bij uw situatie. Neem nu contact met ons op voor meer informatie of een SAP Business One demo.


Meer nieuws