Type hier je zoekopdracht

Demo aanvragen

Vraag direct een demo aan bij een van onze solution architects

Meer over onze demo

We komen zo snel mogelijk bij je terug voor een afspraak

Nieuws

ERP pakket selecteren

Op het gebied van ERP pakketten zijn er inmiddels behoorlijk wat aanbieders. Dat maakt het […]

Alle Nieuws
erp

26 sep 2019

Blogs

Op het gebied van ERP pakketten zijn er inmiddels behoorlijk wat aanbieders. Dat maakt het lastig om een juiste keuze te maken die goed aansluit op de behoefte van het bedrijf. Wanneer u de functionaliteiten van de verschillende ERP pakketten gaat bekijken dan ziet u dat er ook heel veel overeenkomsten zijn wat het lastig maakt om tot een juiste keuze te komen.  Kortom, het is goed om wat zaken te weten die gaan helpen om tot de juiste keuze van het ERP pakket te komen. In dit blog vertellen we daar graag meer over.

Het selectietraject van het ERP pakket

Een belangrijke eerste stap is om een werkgroep op te stellen, de zogenaamde key users, waarin de verschillende bedrijfsdisciplines, zoals productie, planning, inkoop etc. vertegenwoordigd zijn. Deze werkgroep moet er allereerst voor zorgen dat de bedrijfsprocessen binnen uw organisatie goed in kaart worden gebracht  U bekijkt hierbij goed welke data beschikbaar is en nodig is om deze bedrijfsprocessen goed aan te kunnen sturen en/of te optimaliseren. Door dit traject grondig te doen ontstaat een helder beeld over waar het ERP pakket aan zou moeten voldoen.

Het is daarbij verstandig om een eerste selectie te maken uit aanbieders die pakketten hebben die geschikt zijn voor uw branche. Zo zijn namelijk niet alle pakketten geschikt voor productiebedrijven  omdat zeker deze groep specifieke wensen heeft met betrekking tot het ERP pakket, bijvoorbeeld op het gebied van planning en shopfloor control

Met de analyse van het bedrijfsproces en analyse van de aanbieders in uw branche ontstaat er een eerste lijst van aanbieders die aan uw specifieke wensen voldoen.

Aan de slag met de longlist

De lijst die u overhoudt na de eerste selectiecriteria is de longlist. Bij de aanbieders in deze longlist gaat u iets gedetailleerder kijken naar het aanbod. Aan de hand van uw behoefte kiest u twee of drie pakketten uit die het beste aansluiten op de behoefte van uw bedrijf.

Door de keuze uiteindelijk te beperkten tot twee of drie is het uiteindelijk makkelijker een besluit te nemen met andere medewerkers binnen uw bedrijf die veel met het ERP pakket gaan werken.

Starten met het selecteren van een ERP implementatiepartner

U kunt ook voor een andere route kiezen om te komen tot het juiste besluit voor het ERP pakket. U kunt namelijk ook eerst beginnen met het selecteren van de juiste ERP implementatiepartner. Het implementeren van het ERP pakket is zeker net zo belangrijk als het selecteren ervan. Uiteindelijk is altijd de wens om het volledige potentieel van het ERP pakket te benutten. Een goede implementatiepartner heeft net zoals Planlogic een focus op een bepaalde branche en hebben hierin expertise opgebouwd. Aan de hand hiervan hebben zij al 1 of hooguit enkele pakketten waar zij mee werken. Dit omdat zij weten dat deze goed aansluit op de behoefte die er in die specifieke branche is.

Zo werken we bij Planlogic met SAP Business One omdat die goed aansluit op de behoefte die er is binnen productiebedrijven.


Meer nieuws