Type hier je zoekopdracht

Demo aanvragen

Vraag direct een demo aan bij een van onze solution architects

Meer over onze demo

We komen zo snel mogelijk bij je terug voor een afspraak

Nieuws

ERP als basis voor online succes van een groothandel

Digitalisering is niet meer weg te denken uit ons privé en werkend leven. In de […]

Alle Nieuws

17 sep 2020

Blogs

Digitalisering is niet meer weg te denken uit ons privé en werkend leven. In de B2C markt is online inmiddels een dominant kanaal geworden. De B2B markt daarentegen is van oudsher een wat conservatievere markt waar het automatisering betreft. Nog maar een beperkt gedeelte van de bedrijven heeft een online strategie. Veel zaken worden nog gedaan via telefoon, email en soms zelfs de fax. Juist daarom liggen in dit B2B segment nog volop kansen voor digitalisering. Vooral groothandelsbedrijven zijn bezig met een inhaalslag en zetten een online kanaal op.

voordelen van een online kanaal voor groothandels

Het opzetten van een online kanaal breng een aantal voordelen met zich mee:

  • efficiëncy: een goed ingericht online kanaal is efficiënt. Er komen minder mensen aan te pas bij het verwerken van orders. Hierdoor worden kosten bespaard, wordt sneller geleverd en verbetert het voorraadbeheer.
  • omzetstijging: een online kanaal gaat meestal hand in hand met een online marketing strategie. Deze zorgt voor een stijging in verkeer naar het bedrijf via het online kanaal. Met de juiste opvolging en conversie ratio zorgt dit voor extra omzet.
  • klanttevredenheid: klanten hebben de behoefte om snel en efficiënt in te kopen. Via een online kanaal is dit mogelijk. Door bovendien op een slimme manier met data en klikgedrag om te gaan kan real time een persoonlijke ervaring worden geboden die ervoor zorgt dat de klanttevredenheid stijgt

ERP systeem als basis voor een online strategie

Om een online kanaal op te zetten, wordt vaak gebruik gemaakt van een commerceplatform. Een dergelijk platform biedt diverse functies en gereedschappen die nodig zijn om online te verkopen. Veel van de informatie die in zo’n commerce platform omgaat komt uit of moet verwerkt worden in het ERP systeem. Denk daarbij een product informatie, prijzen, voorraad, levertijd en verkooporders. Het ERP systeem is daarmee de backbone voor het online kanaal. Koppelingen tussen het commerce platform en ERP systeem zijn essentieel om het online kanaal succesvol te maken. SAP Business One is een modern ERP pakket met alle relevante bedrijfsfuncties. SAP Business One heeft tevens connectors (API’s) met verschillende commerce platforms waaronder het eigen SAP CX platform en eCommerce toepassingen zoals Magento.

Starten met een online strategie

Planlogic heeft ruime ervaring met het implementeren van ERP systemen bij groothandelsbedrijven. Met SAP Business One bieden we een robuust en modern ERP systeem dat uitermate geschikt is voor groothandels. SAP Business One beschikt over de benodigde koppelingen naar verschillende commerce platforms. Daarmee legt u de basis voor en borgt u het succes van uw online strategie. Graag gaan we met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.


Meer nieuws