Type hier je zoekopdracht

Demo aanvragen

Vraag direct een demo aan bij een van onze solution architects

Meer over onze demo

We komen zo snel mogelijk bij je terug voor een afspraak

Nieuws

Een ERP systeem voor innovatie?

Nederland staat in veel sectoren te boek als een innovatief land. Ook in de maakindustrie […]

Alle Nieuws

6 jul 2021

Blogs

Nederland staat in veel sectoren te boek als een innovatief land. Ook in de maakindustrie doen we het goed op het gebied van innovatie. Voor de meeste Nederlandse bedrijven in de maak- en procesindustrie is innoveren een manier om de toekomstbestendigheid te borgen. Stilstaan is daarom geen optie. Maar innoveren is niet makkelijk en het risico om in de waan van de dag te hangen blijft op de loer liggen. Om de mogelijkheden voor innovatie in beeld te krijgen, is informatie essentieel. Een ERP systeem speelt daarbij een belangrijke rol.

Soorten innovaties?

Feitelijk zijn er twee mogelijkheden om binnen de maakindustrie te innoveren. Het innoveren binnen het (productie)proces of innoveren op het gebied van de producten die geproduceerd worden. In beide gevallen is het ERP systeem een basis om tot innovatie te komen.

Het ERP systeem is het ‘digitale hart’ van een bedrijf. Door verschillende soorten data uit het ERP systeem te verbinden kan veel inzicht worden verkregen.  Zo kan men zien waar in het proces verbeteringen te realiseren zijn en bijvoorbeeld opstoppingen elimineren of handmatige stappen te automatiseren. Het ERP systeem kan ook waardevolle inzichten geven voor het genereren van extra omzet, bijvoorbeeld het aanbieden van restpartijen op een ander marktsegment of juist besparingen door slimmer in te kopen.

Bij veel bedrijven ontbreekt het vaak nog aan een goed en modern ERP systeem om deze informatie inzichtelijk te krijgen en is er niet altijd de bereidheid om als eerste hierin te investeren.

Toch is dit een logische eerste stap en verdient deze investering zich snel terug doordat het innoveren sneller en makkelijker gaat.

Een toekomst met SAP Business One

Met SAP Business One krijgt u een modern en robuust ERP systeem in huis dat speciaal gemaakt is voor het  MKB. SAP Business One biedt veel mogelijkheden tegen een aantrekkelijke investering. Planlogic heeft veel ervaring met het implementeren van SAP Business One bij MKB bedrijven. In een eerste gesprek kunnen we met u inventariseren hoe SAP u kan helpen uw basis op orde te brengen en innovatie een impuls te geven. Neem gerust contact met ons op als u daarover een keer vrijblijvend met ons wil spreken.


Meer nieuws