Type hier je zoekopdracht

Demo aanvragen

Vraag direct een demo aan bij een van onze solution architects

Meer over onze demo

We komen zo snel mogelijk bij je terug voor een afspraak

Nieuws

Een ERP systeem in de cloud staat ineens in een ander daglicht

Sinds maart is het werkend leven drastisch veranderd. Op de vitale beroepen na is zo […]

Alle Nieuws

3 jun 2020

Blogs

Sinds maart is het werkend leven drastisch veranderd. Op de vitale beroepen na is zo goed als iedereen geconfronteerd met thuiswerken. Om niet stil te vallen, is veel gevraagd van werkgever en werknemer. Nu er langzaam meer versoepeling komt, kan er gelukkig weer vaker op locatie gewerkt worden. Echter, zullen we, naar verwachting, nog wel een tijdje met maatregelen te maken hebben en zal dus ook het thuiswerk blijvend zijn. Uit diverse onderzoeken blijkt bovendien dat een groot deel van de mensen aangeven ook na de maatregelen meer thuis te wìllen werken. Voor velen is, weliswaar uit nood geboren, met thuiswerken een betere balans ontstaan tussen werk en privé. Dit betekent dat er een thuiswerkplek moet komen met toegang tot bedrijfssystemen, waaronder het ERP systeem. Bedrijven waar het ERP systeem niet van buiten benaderbaar is, zullen dit snel moeten regelen. Maar hoe?

Wel of niet een ERP systeem in de cloud

Een ERP systeem kan op locatie (on premise) staan of in de cloud. Traditioneel kiezen veel bedrijven voor on premise. Wel is de laatste jaren een stijging van het aantal cloud gebruikers te zien. In een eerder blog beschreven we de voor-en nadelen van beide varianten. Het grootste voordeel van cloud is dat het altijd en overal veilig toegankelijk is. Door de coronacrisis is “remote” werken aanzienlijk belangrijker geworden. Bedrijven die al in de cloud werkten, hebben daardoor hun productiviteit redelijk op pijl kunnen houden doordat werknemers thuis toegang hebben tot alle systemen en dus ook het ERP systeem. Bedrijven die niet in de cloud werken, hebben allerijl externe toegang moeten regelen. Een dergelijke uitrol waarbij ook rekening moet worden gehouden met beveiliging is een hele klus.

Wat als ik nog niet in de cloud werk

Als u met uw bedrijf op dit moment nog niet in de cloud werkt dan is het vraagstuk wel of niet overgaan op cloud in een ander daglicht komen te staan. Wanneer u nog niet over bent gegaan, betekent dat niet dat u te laat bent. Maatregelen en de wens om meer thuis te blijven voorlopig bestaan. Kortom actie ondernemen om te inventariseren wat het betekent om over te gaan naar de cloud is zeker de tijdsinvestering waard. Een bijkomend voordeel is dat andere redenen om te kijken naar een nieuwe ERP pakket direct mee worden genomen. Uiteraard komen wij graag met u in contact om te inventariseren wat het betekent als over gaat stappen naar SAP Business One in de cloud.


Meer nieuws