Type hier je zoekopdracht

Demo aanvragen

Vraag direct een demo aan bij een van onze solution architects

Meer over onze demo

We komen zo snel mogelijk bij je terug voor een afspraak

Nieuws

De voordelen van SAP Business One voor het MKB

In een steeds competitievere zakelijke wereld is het essentieel voor ieder MKB- bedrijf (Midden- en […]

Alle Nieuws

14 jul 2023

Blogs

In een steeds competitievere zakelijke wereld is het essentieel voor ieder MKB- bedrijf (Midden- en Kleinbedrijf) om efficiënt te werken en concurrentievoordeel te behalen. SAP Business One is een krachtige zakelijke software-oplossing die specifiek is ontworpen om de behoeften van het MKB te ondersteunen. In dit blogartikel behandelen we de voordelen van SAP Business One voor MKB- bedrijven en lees je hoe de software kan helpen bij het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het stimuleren van groei.

Geïntegreerde bedrijfsprocessen

SAP Business One biedt een geïntegreerde benadering van bedrijfsprocessen, waardoor bedrijven efficiënter kunnen werken. Van financiën en boekhouding tot verkoop, voorraadbeheer, inkoop en productie: alle belangrijke bedrijfsprocessen kunnen worden beheerd in één enkel systeem. Dit elimineert het gebruik van verschillende losse systemen en vermindert de complexiteit, terwijl het de gegevensconsistentie verbetert en de besluitvorming ondersteunt.

Met SAP Business One worden financiële processen gestroomlijnd. Zo kunnen gemakkelijk inkomende en uitgaande facturen worden beheerd, betalingsvoorwaarden worden bijgehouden en financiële rapporten worden gemaakt.  Bovendien biedt SAP Business One functionaliteiten zoals budgettering, kasstroombeheer en winstgevendheidsanalyse, die MKB-bedrijven helpen hun financiën effectief te beheren.

Real-time gegevens en rapportage

SAP Business One geeft MKB-bedrijven real-time inzicht in belangrijke bedrijfsgegevens. Door middel van geavanceerde rapportagetools kunnen gebruikers aangepaste rapporten genereren en belangrijke prestatie-indicatoren (KPI’s) volgen. Voorbeelden van deze KPI’s zijn de verkoopprestaties, winstgevendheid, voorraadniveaus en het klantgedrag. Deze gegevens bieden waardevolle inzichten. Zo helpen ze besluitvormers, bijvoorbeeld door het identificeren van trends en groeimogelijkheden, om strategische beslissingen te nemen en bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Efficiënt voorraadbeheer

Voor veel MKB-bedrijven is effectief voorraadbeheer essentieel om kosten te verlagen en klanttevredenheid te verhogen. SAP Business One biedt krachtige functionaliteiten voor voorraadbeheer, waaronder het bijhouden van voorraadbewegingen, automatische herbevoorrading, en het bepalen van optimale voorraadniveaus. Hierdoor verbetert de voorraadnauwkeurigheid, vermindert de overtollige voorraad of voorraadtekorten en worden zo leveringsproblemen voorkomen.

Met SAP Business One kunnen MKB-bedrijven de voorraad efficiënt beheren door real-time inzicht te krijgen in de beschikbare voorraad, lopende bestellingen en de vraag van klanten. Het systeem kan automatisch bestellingen genereren (MRP) op basis van vooraf ingestelde regels, waardoor het MKB tijd en moeite bespaart bij het handmatig beheren van de voorraad. Bovendien kunnen MKB-bedrijven met SAP Business One de voorraadniveaus analyseren en de vraag voorspellen, waardoor ze beter kunnen inspelen op de behoeften van hun klanten en tegelijkertijd overtollige voorraad kunnen vermijden.

Klantrelatiebeheer (CRM)

Het opbouwen en onderhouden van sterke klantrelaties is van vitaal belang voor het MKB. SAP Business One biedt geïntegreerde CRM-functionaliteiten, waardoor men de interactie met klanten kan volgen, verkoopkansen kan beheren en marketingcampagnes kan uitvoeren. Hierdoor kan een MKB-bedrijf beter begrijpen wat klanten nodig hebben, proactief reageren op hun behoeften en de klanttevredenheid vergroten.

Met behulp van SAP Business One kunnen MKB-bedrijven de volledige klantlevenscyclus beheren, van het vastleggen van prospectgegevens tot het opvolgen van offertes, het verwerken van bestellingen en het bieden van after-sales service. Het systeem werkt vanuit  één centrale database waarin alle klantgerelateerde informatie wordt opgeslagen, waardoor MKB-bedrijven een 360-gradenoverzicht van hun klanten hebben. Dit stelt MKB-bedrijven in staat om gepersonaliseerde marketingcampagnes uit te voeren, de klanttevredenheid te verbeteren en de klantloyaliteit te versterken.

Schaalbaarheid en flexibiliteit

Wanneer een MKB-bedrijf groeit, groeit SAP Business One mee. Het kan worden aangepast en geconfigureerd om te voldoen aan de specifieke behoeften van het bedrijf, of het nu gaat om extra gebruikers, nieuwe functionaliteiten of uitbreiding naar meerdere locaties, bijvoorbeeld een ander land. Hierdoor biedt SAP Business One ieder MKB-bedrijf de flexibiliteit om zich aan te passen aan veranderende zakelijke eisen en groeidoelstellingen. Gebruikers worden zo in staat gesteld om SAP Business One aan te passen aan hun specifieke behoeften en om een gestroomlijnde en consistente bedrijfsvoering te behouden, ongeacht de groei van het bedrijf.

Kostenbesparing

SAP Business One helpt het MKB kosten te besparen op verschillende gebieden. Door geautomatiseerde processen en gestroomlijnde workflows kunnen bedrijven hun operationele efficiëntie verbeteren en de arbeidskosten verlagen. Met SAP Business One kunnen MKB-bedrijven repetitieve taken automatiseren, waardoor de behoefte aan handmatige interventie en bijbehorende kosten wordt verminderd. Voorbeelden hiervan zijn geautomatiseerde facturatie, betalingsherinneringen, voorraad herbevoorrading en andere taken, waardoor tijd en middelen worden bespaard. 

Hulp bij implementatie SAP Business One

Voor het MKB biedt SAP Business One een uitgebreide en schaalbare oplossing om bedrijfsprocessen te stroomlijnen, efficiëntie te verbeteren en groei te stimuleren. Zoek je een partij die je meer kan vertellen over de software-oplossing of die je kan ondersteunen bij de SAP Business One implementatie? Planlogic heeft ruim 30 jaar ervaring met de toepassing van SAP Business One bij diverse bedrijven. Neem nu vrijblijvend contact met ons op, we denken graag met je mee!


Meer nieuws