Type hier je zoekopdracht

Demo aanvragen

Vraag direct een demo aan bij een van onze solution architects

Meer over onze demo

We komen zo snel mogelijk bij je terug voor een afspraak

Nieuws

De voordelen van SAP Business One Cloud

Wanneer u kiest voor SAP Business One als ERP systeem heeft u twee mogelijkheden om […]

Alle Nieuws

6 apr 2021

Blogs

Wanneer u kiest voor SAP Business One als ERP systeem heeft u twee mogelijkheden om de software te gebruiken 1) on premise en 2) Cloud. Bij ‘on premise’ koopt u de software licenties en installeert u deze op een server op uw eigen locatie. Bij Cloud kiest u ervoor de software (optie: kopen of abonnement) op een externe locatie te installeren en beheren. In dat geval kunt u aanvullend nog kiezen uit een Public Cloud omgeving of een Private Cloud omgeving. In dit blog beschrijven we een aantal redenen om te kiezen voor SAP Business One Cloud.

Public Cloud versus Private Cloud

Wanneer u voor Cloud kiest, zijn er zoals bovengenoemd twee mogelijkheden a) de Public Cloud en b) de Private Cloud. In het geval van de Public Cloud kiest u voor een omgeving waar meerdere klanten tegelijk gebruik van maken (uiteraard is data volledig gescheiden). De omgeving is daarom zoveel mogelijk gestandaardiseerd en er is beperkt ruimte voor klant specifieke wensen zoals maatwerk en interfaces. Wanneer u daarentegen kiest voor de Private Cloud krijgt u de beschikking over een geheel eigen infrastructuur. Deze is net als bij een on premise variant volledig naar wens in te richten en te gebruiken. De Private Cloud is ten opzicht van de Public Cloud wel een stuk duurder.

Redenen om te kiezen voor SAP Business One in de Cloud?

Er zijn een aantal redenen om te kiezen voor SAP Business One Cloud:

  • Lagere investering vooraf: Wanneer u kiest voor Cloud variant betekent dit dat u niet zelf hoeft te investeren in de benodigde IT infrastructuur. SAP Business One hoeft immers niet te draaien op uw eigen server. U hoeft ook zelf niet de benodigde IT kennis in huis te halen voor het beheer.
  • Snelle ingebruikname: Doordat u zelf geen server hoeft te kopen en SAP Business One moet installeren, heeft u de mogelijkheid om het systeem sneller in gebruik te nemen. Na de opdracht krijgt u de omgeving inclusief SAP Business One direct ter beschikking.
  • Schaalbaarheid: de Cloud provider kan makkelijk in capaciteit op -en afschalen op verzoek. Wanneer u bovendien heeft gekozen voor een software abonnement geldt dat ook voor de gebruikslicenties van SAP Business One.
  • Beheer en beveiliging: Cloud leveranciers zijn volledig gespecialiseerd in beheer van infrastructuur. Het is bijna onmogelijk het professionele niveau zelf in huis te halen, denk hierbij aan de beveiliging, uptime en servicegraad.

Het nadeel van Cloud is dat de kosten op langere termijn hoger zijn dan zelf aanschaffen (on premise). Het omslagpunt ligt ongeveer bij vijf jaar. Verder is de verbinding de grootste bottleneck (snelheid en stabiliteit) zowel voor de applicatie zelf als randapparatuur.

SAP Business One Cloud demo

Wanneer u graag wilt weten wat SAP Business One Cloud voor u kan betekenen, kunt u altijd een afspraak maken met één van onze consultants. Zij kunnen u geheel vrijblijvend een SAP Business One Cloud demo geven en toelichten wat de kosten en voor- en nadelen zijn.


Meer nieuws