Type hier je zoekopdracht

Demo aanvragen

Vraag direct een demo aan bij een van onze solution architects

Meer over onze demo

We komen zo snel mogelijk bij je terug voor een afspraak

Nieuws

De relatie tussen ERP en regelgeving

Gedreven door veiligheid en duurzaamheid, is de regelgeving waaraan producenten in de voedings- en levensmiddelen […]

Alle Nieuws
erp regelgeving

9 jan 2020

Blogs

Gedreven door veiligheid en duurzaamheid, is de regelgeving waaraan producenten in de voedings- en levensmiddelen industrie (aangeduid als “Food & Chemicals’) moeten voldoen, de afgelopen jaren fors toegenomen. Van producten moet duidelijk zijn van welke batch ze afkomen, welke ingrediënten ze bevatten en waar deze vandaan komen (tracebility). Dit stelt deze fabrikanten voor grote uitdagingen bij hun dagelijkse productie. Om deze uitdagingen het hoofd te kunnen bieden, is een ERP systeem nodig dat òòk kan voldoen aan specifieke eisen in de branche. Planlogic heeft hiervoor een oplossing en levert een ERP systeem waarmee fabrikanten zowel hun productie en kwaliteitsbeheer kunnen ondersteunen . In dit blog vertellen we hierover graag wat meer. Lees snel verder.

Industrie specifieke wensen ERP pakket

Binnen ‘Food & Chemicals’ zijn er ten gevolge van strenge wet- en regelgeving en hoge kwaliteitseisen specifieke wensen wat betreft een ERP systeem.

De eerste specifieke wens is het kunnen vastleggen van recepturen en ingrediënten die op de verpakking dienen te komen.

Een andere belangrijke functie is het bieden van een module voor het kwaliteitsbeheer. Vanuit productie gereedgekomen batches moeten immers uitgebreid kunnen worden getest en ‘hertest’. Hierbij moet het mogelijk zijn geautomatiseerde testen in te stellen waarbij eigenschap en defectcodes kunnen worden toegekend. Door vooraf testprocedures en testcondities in te stellen, wordt binnen het systeem ingeregeld dat de inspecteur de test uitvoert die bij dat specifieke product hoort. Hierdoor wordt de kans op menselijke fouten aanzienlijk kleiner.

Aanvullend is binnen ‘Food & Chemicals’ behoefte aan functionaliteit waarmee de levenscyclus van klachten gemanaged kunnen worden. Hierbij gaat het om het vastleggen van de eerste melding naar opvolging, monitoring tot en met het afsluiten van klachten. In het klachtenproces ligt ook een direct verband naar een andere onmisbare functie, namelijk die van batchregistratie. Een goede batch registratie zorgt voor een actueel inzicht in welke producten zich waar in de keten bevinden. Hierdoor kan een onverhoopte terugroepactie efficiënt en effectief plaatvinden.

SAP Business One & ProcessForce

Planlogic adviseert als ERP pakket bij producenten in Food & Chemicals SAP Business One aangevuld met ProcessForce. Met SAP Business One krijgen fabrikanten een robuust en modern ERP systeem in handen dat de basis legt voor smart manufacturing (industrie 4.0). ProcessForce vult SAP Business One aan met industrie specifieke eisen en wensen op het gebied van batch gestuurde productie (bv. productieruns), kwaliteitsbeheer, ingrediënt- en recepten beheer.

Planlogic & ProcessForce

Planlogic heeft verschillende implementaties van SAP Business One in combinatie met ProcessForce uitgevoerd. Het resultaat is een verbeterde bedrijfsoperatie waarin aantoonbaar wordt gewerkt volgens de industrie specifieke wet- en regelgeving. Als u meer wil weten wat deze combinatie voor uw bedrijf kan betekenen neem dan contact met ons op.


Meer nieuws