Type hier je zoekopdracht

Demo aanvragen

Vraag direct een demo aan bij een van onze solution architects

Meer over onze demo

We komen zo snel mogelijk bij je terug voor een afspraak

Nieuws

De eisen die internationale bedrijven moeten stellen aan ERP-software

Digitalisering is belangrijk voor elk bedrijf. Van de bakker om de hoek tot de grootste internationale bedrijven. In dit blog leest u hoe bedrijven in die tweede categorie – de internationale bedrijven – het best om kunnen gaan met deze digitalisering en hoe ERP systemen hierbij een cruciale rol kunnen spelen. Daarnaast gaan we in op de eisen waar ERP software voor internationale bedrijven aan moet voldoen. Overigens hoef je als internationale organisatie niet groot te zijn om een ERP-systeem nodig te hebben.

Hoe werkt een ERP systeem binnen een internationaal bedrijf? ERP staat voor Enterprise Resource Planning en helpt […]

Alle Nieuws

10 dec 2021

Blogs

Hoe werkt een ERP systeem binnen een internationaal bedrijf?

ERP staat voor Enterprise Resource Planning en helpt bedrijven om de beschikbare middelen op een zo effectief mogelijke manier in te zetten. Denk hierbij aan het plannen, beheren en bewaken van alle processen binnen een organisatie. Zeker bij internationale bedrijven lopen er veel processen door elkaar. Daarom is een goed ERP systeem nagenoeg onmisbaar, om zo het overzicht te kunnen bewaren.

Welke functies moet een ERP systeem voor internationale bedrijven bevatten?

Wat zijn de belangrijkste functies van een ERP systeem voor internationale bedrijven en welke voordelen brengen deze met zich mee. We zetten de belangrijkste voor u op een rijtje.

Processen standaardiseren

Zeker in een internationaal bedrijf, is er behoefte aan duidelijkheid en structuur. Hier moet een ERP systeem een cruciale rol in kunnen spelen. Door processen te standaardiseren, weet iedereen binnen de organisatie waar ze aan toe zijn. Daarnaast wordt alles centraal bewaakt en aangestuurd.

Procesautomatisering

Ook automatisering is zeer waardevol voor internationale organisaties. Met een ERP systeem kunnen veel processen geautomatiseerd worden die normaliter handmatig uitgevoerd moesten worden. Dit zorgt niet alleen voor meer efficiëntie, maar ook dat de processen op eenzelfde manier worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan geautomatiseerde e-mails verzenden. Als organisatie blijf je altijd in de lead wat betreft het automatiseren van de processen.

Wettelijke eisen waarborgen

Een belangrijk onderdeel van een ERP systeem is dat het rekening houdt met de wettelijke eisen. Deze kunnen per land waar u als organisatie actief bent verschillen. Hier moet een ERP systeem dus ook rekening mee kunnen houden.

Taal

Naast dat ERP systeem moet kunnen voldoen aan regionale wet- en regelgeving is het gebruik van het ERP systeem in de eigen taal een belangrijk onderdeel. Niet overal wordt het engels even goed beheerst. Het is daarom van belang dat het ERP systeem geschikt is voor lokaal gebruik.

 

Zo helpt Planlogic internationale bedrijven met hun ERP systeem

Met ruim 25 jaar ervaring met ERP-software is Planlogic gespecialiseerd in SAP Business One. Dit ERP-systeem is goed voor internationale organisaties in onder andere de hout, maak en- procesindustrie. Onze specialisten helpen u graag verder met al uw vraagstukken over ERP-systemen en denken graag mee naar een oplossing die past bij uw situatie. Neem nu contact met ons op voor meer informatie of een SAP Business One demo.


Meer nieuws