Type hier je zoekopdracht

Demo aanvragen

Vraag direct een demo aan bij een van onze solution architects

Meer over onze demo

We komen zo snel mogelijk bij je terug voor een afspraak

Nieuws

Creëer gepersonaliseerde dashboards met SAP Business One

Als bedrijfseigenaar kun je met behulp van dashboards een beter inzicht krijgen in je bedrijfsvoering. […]

Alle Nieuws

11 nov 2022

Blogs

Als bedrijfseigenaar kun je met behulp van dashboards een beter inzicht krijgen in je bedrijfsvoering. Door visuele elementen via drag-and-drop te verplaatsen, creëer je  eenvoudig een digitale omgeving waarin je gegevens gemakkelijk kunt interpreteren en verwerken om weloverwogen beslissingen te nemen.

De dashboards van SAP Business One of SAP B1 zijn een goed voorbeeld van de hierboven beschreven dashboards. SAP Business One is Enterprise Resource Planning-software (ERP-software) die helpt om bedrijfsprocessen efficiënter te laten verlopen. De digitale dashboards die onderdeel uitmaken van de software dragen hier duidelijk aan bij. Ze zijn ontworpen voor bedrijfsfuncties, zoals marketing/verkoop, financiën en bedrijfsvoering. Bovendien kun je met behulp van de verschillende widgets zonder IT-ondersteuning je eigen gepersonaliseerde dashboards maken. Het SAP B1 dashboard is bovendien aanpasbaar aan je bedrijfs- of branchevereisten. In deze blog lees je meer over wat SAP Business One dashboards zijn, welke voordelen ze bieden en hoe je jouw eigen dashboard maakt in SAP Business One.

Wat zijn SAP B1 dashboards?

SAP B1 dashboards zijn een gebruiksvriendelijk en intuïtief onderdeel van de SAP Business One software. Deze dashboards maken gebruik van gegevens visualisatie en bieden snelle toegang tot de bedrijfsgegevens van jouw keuze. Zakelijke gebruikers kunnen hun dashboards eenvoudig aanmaken en aanpassen op basis van hun functie.

Naast dashboards op maat biedt SAP Business One een groot aantal voorgedefinieerde dashboards, waaronder:

 • Debiteuren
 • Service-oproepstatus
 • Verkoopresultaten en -analyse
 • Inkoopoffertes
 • Prognoses cashflow

Voordelen van SAP B1 Dashboards

SAP B1 dashboards helpen gebruikers bij het uitvoeren van diverse taken. Hieronder staan een aantal voorbeelden:

 • Inzicht in en begrijpen van de laatste datagedreven trends en patronen
 • Live en real-time gegevens integreren in visuele dashboards
 • Monitoren van  KPI’s en business metrics
 • Anticiperen op of voorspellen van klantgedrag
 • Genereren en delen van verschillende SAP-dashboardrapporten 

Hoe maak je een SAP B1 Dashboard?

Gebruikers maken met slechts een paar muisklikken een gepersonaliseerd dashboard aan in SAP Business One. Gepersonaliseerde dashboards geven individuele medewerkers meer mogelijkheden door de gegevens in hun handen te leggen. Ze kunnen zo zelf hun productiviteit en efficiëntie verhogen, doordat ze over de tools beschikken om hun eigen dashboards te creëren.

Als zakelijke gebruiker kun je de tool “Pervasive Analytics Designer” in SAP Business One gebruiken om een standaard of gepersonaliseerd SAP B1-dashboard te maken en de gewenste gegevens in te zien. Volg voor het aanmaken van een nieuw dashboard onderstaande stappen.

 1. Maak een nieuw dashboard door op “New Dashboard” te klikken
 2. Selecteer in de Dashboard designer tool de gegevensbron die je in de nieuwe dashboard wilt gebruiken
 3. Sleep vanuit de ‘Basisinstellingen’ de maatregelen, bijvoorbeeld ‘brutowinst, die je wilt monitoren naar de sectie ‘Doelmaatregelen’. Op dezelfde manier sleep de gewenste dimensies, bijvoorbeeld het ‘boekjaar’, naar de sectie ‘Doeldimensies’. 
 4. Gebruik de sectie ‘Legenda’ om de bovenstaande parameters te configureren voor een geselecteerde bedrijfstak of zakenpartner

Het is mogelijk het grafiektype te wijzigen in de vervolgkeuzelijst ‘Grafiektype’. Bovendien kun je het type gegevens cluster wijzigen met behulp van de vervolgkeuzelijst ‘Strategietype’. Beschikbare opties zijn Forecast, ABC Analysis en K-Means Clustering. Zodra je klaar bent met de wijzigingen, kun je het gepersonaliseerde dashboard opslaan.

Hoe open ik het dashboard in SAP B1?

Na de creatie van je gepersonaliseerde dashboard dien je deze toe te voegen aan je ‘dashboard-cockpit’, waar alle dashboards staan die je hebt gemaakt of aangepast. Na het toevoegen is jouw gepersonaliseerde dashboard klaar voor gebruik.

Jouw partner voor SAP Business One

Wil je profiteren van de voordelen van de dashboards en de andere behulpzame functies van ERP-software SAP Business One? Dan is het fijn om terug te  vallen op een expert die veel ervaring heeft met de software. Planlogic beschikt over de benodigde expertise en heeft ruim 30 jaar ervaring met ERP pakketten. We ondersteunen momenteel meer dan 80 tevreden klanten in binnen- en buitenland met de aankoop en implementatie van SAP Business One. Maak vrijblijvend kennis met ons, we vertellen je graag hoe we je kunnen helpen bij jouw SAP Business One-traject.


Meer nieuws