Type hier je zoekopdracht

Demo aanvragen

Vraag direct een demo aan bij een van onze solution architects

Meer over onze demo

We komen zo snel mogelijk bij je terug voor een afspraak

Nieuws

Container management met SAP Business One

De afgelopen periode is het “blokkeerschip” de Evergiven veel in het nieuws geweest. Dit “stuurmans […]

Alle Nieuws
container management

5 mei 2021

Blogs

De afgelopen periode is het “blokkeerschip” de Evergiven veel in het nieuws geweest. Dit “stuurmans ongeluk” heeft grote gevolgen gehad voor bedrijven en hun afnemers. Het maakt pijnlijk duidelijk hoeveel bedrijven afhankelijk zijn van container logistiek. In dit geval was er aan de langere levertijden niet zo heel veel te doen, maar met container management binnen een ERP systeem zoals, SAP Business One, is goed grip te krijgen op logistieke processen. Hiermee krijgt u beter grip op levertijden en uw logistieke kosten.

Container management module voor scherp logistiek inzicht

Aan SAP Business One kan een module voor container beheer worden toegevoegd. Deze module verzorgt de afhandeling van het verschepen van items via containers. Hiermee krijgt u goed overzicht van het logistieke proces en de status. De transporteur geeft bij een verlading een statuswijziging door. Deze statuswijziging helpt u om nauwkeurig te kunnen plannen en levertijden te communiceren naar uw klanten. Er zijn ook mogelijkheden om koppelingen ta maken met bijvoorbeeld een webshop zodat levertijden real time kunnen worden weergegeven.

Scherp inzicht in logistieke kosten

Logistieke processen  brengen verschillende kosten met zich mee, bijvoorbeeld kosten van de transporteur, douanekosten, verzekeringskosten en nog diverse andere soorten kosten. Deze kosten zijn over het algemeen van te voren goed in te schatten, maar kunnen in werkelijkheid nog wel eens verschillen door bijvoorbeeld fluctuaties in valuta’s. Dit heeft gevolgen voor uw marge. Met SAP Business One en container management houdt u goed zicht op de werkelijke kosten en kunt u tijdig bijsturen. Vallen kosten hoger uit dan verwacht kunt u, bijvoorbeeld, uw verkoopprijs vooraf bijstellen waardoor uw marge in tact blijft.

Efficiënt inboeken met container management

Met container management binnen SAP Business One kunt u een behoorlijke efficiency slag maken. Door vanuit een scherm de items te selecteren voor een container worden verschillende orderregels eenvoudig gebundeld naar één container. Dus niet meer losse orders bij elkaar zoeken maar met een paar kliks komen tot een optimale containerlading.

Meer weten over container management binnen SAP Business One?

Binnen Planlogic hebben we veel ervaring met het implementeren van SAP Business One bij bedrijven die met complexe logistieke processen te maken hebben. Uiteraard gaan we hier graag oriënterend met u over in gesprek om te inventariseren wat goed container management voor u bedrijf kan betekenen.


Meer nieuws