Type hier je zoekopdracht

Demo aanvragen

Vraag direct een demo aan bij een van onze solution architects

Meer over onze demo

We komen zo snel mogelijk bij je terug voor een afspraak

Nieuws

5 tips voor het vergelijken van ERP-software

Voordat je een (nieuw) ERP-systeem aanschaft, is het belangrijk om de beschikbare systemen te vergelijken en de software te kiezen die het beste bij jouw bedrijf past. Maar waar moet je op letten bij het naast elkaar leggen van de verschillende ERP-systemen op de markt? Hieronder volgen vijf tips om je te helpen bij de selectie van ERP-software.

1. Bepaal de gewenste software-eigenschappen Het lijkt misschien een open deur, maar stel van tevoren […]

Alle Nieuws

25 mrt 2022

Blogs

1. Bepaal de gewenste software-eigenschappen

Het lijkt misschien een open deur, maar stel van tevoren vast over welke eigenschappen de ERP-software minimaal moet beschikken, ‘het programma van eisen’. Zo zie je snel welke ERP-systemen aan deze eisen voldoen en kun je het kaf van het koren scheiden (long list). Kijk daarbij niet enkel welke eigenschappen de ERP-software nu moeten bevatten, maar ook welke functionaliteiten het systeem in de toekomst moet hebben. 

2. Denk ook aan de praktische eigenschappen

Behalve de technische en praktische functionaliteiten van de ERP-software kun je ook kijken naar de vormgeving, interface en gebruiksvriendelijkheid. Het is belangrijk deze aspecten niet te onderschatten, omdat deze direct invloed hebben op de ervaringen van iedereen die met het ERP-systeem gaat werken.

Daarnaast is het belangrijk om te controleren in hoeverre de software samenwerkt met andere systemen (openheid), hoe goed de beveiliging is en in hoeverre het ERP-systeem schaalbaar is als je bedrijf groeit.

3. Vergelijk de aanbieders van ERP software

Met de verschillende eigenschappen die nu in kaart zijn gebracht,  kunnen de overgebleven aanbieders met elkaar worden vergeleken. Kijk daarbij naast de functionele en praktische eigenschappen van de ERP- software ook naar zaken als toekomstplannen, service,  support en beveiligingsaspecten omtrent het ERP-systeem. Door de ERP-aanbieders naast elkaar te houden zie je welke verschillen er zijn en kan worden toegewerkt naar een shortlist.

4. Kies de juiste ERP implementatie partner 

Het is ook belangrijk om te kijken welke verschillen er zijn tussen de partijen die de ERP-software implementeren. Het is uiteraard belangrijk dat de leverancier voldoende kennis heeft van processen, de markt van ERP-systemen en de werking van verschillende ERP-systemen. Verder is het essentieel dat deze cloud provider of implementatiepartner/consultant betrouwbaar is en ervaring heeft met de implementatie van ERP-software.

5. Houd het einddoel in je achterhoofd

Welke van de bovenstaande aspecten het belangrijkste zijn bij de keuze van het ERP-systeem hangt af van het doel dat je voor ogen hebt met het ERP-systeem. Als de werking van het systeem het belangrijkste is, dient de focus te liggen op de software-eigenschappen. Als daarentegen het gebruiksgemak cruciaal is, is het slim om de nadruk te leggen op de praktische eigenschappen van het systeem en de mate van service van de aanbieder en leverancier. Houd altijd het doel van het ERP-project in gedachten bij het vergelijken van diverse ERP-systemen, aanbieders en leveranciers.

Planlogic helpt u verder

Met 30 jaar ervaring met ERP-software is Planlogic gespecialiseerd in SAP Business One. SAP Business One is de nummer 1 ERP software voor MKB bedrijven en wordt wereldwijd gebruikt in verschillende sectoren. Uiteraard gaan we graag oriënterend met u in gesprek om te inventariseren wat Planlogic voor uw organisatie kan betekenen.


Meer nieuws